ΚΟΣΜΟΣ

Φλέγεται η Γάζα: Νέα επίθεση από τον ισραηλινό στρατό - Στόχος και ο τηλεοπτικός σταθμός της Χαμάς

Φλέγεται η Γάζα: Νέα επίθεση από τον ισραηλινό στρατό - Στόχος και ο τηλεοπτικός σταθμός της Χαμάς

«Μπαρούτι» μυρίζει ξανά στην περιοχή, έπειτα από το θάνατο διοικητή της Χαμάς - Είχε προηγηθεί επίθεση με όλμους από τη Λωρίδα της Γάζας, που έπληξαν ισραηλινό λεωφορείο -Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν και τον τηλεοπτικό σταθμό της οργάνωσης.

Παλαιστινιακά πυρά όλμων που εκτοξεύθηκαν από τη λωρίδα της Γάζας κατέστρεψαν ένα λεωφορείο στην ισραηλινή πλευρά του φράχτη, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, σύμφωνα με τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν το λεωφορείο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό, καθώς και εκλάμψεις φωτός εκεί όπου εκρήξεις δείχνουν την αναχαίτιση πυραύλων από το σύστημα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ.

Τα αντίποινα από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ήταν άμεσα, με πυραυλικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Η κλιμακούμενη βία είναι αποτέλεσμα της χθεσινής (11/11) επίθεσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά τρομοκράτες της Χαμάς, μεταξύ των οποίων ο Νουρ Μπαράκε, διοικητής του ανατολικού τάγματος των ταξιαρχιών της Χαμάς Izz Al-Din Al-Qassam στο Χαν Γούνι. Από τα πυρά δολοφονήθηκε και ένας υπολοχαγός του ισραηλινού στρατού.

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τηλεοπτικό σταθμό της Χαμάς στη Γάζα

Παράλληλα, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά από προειδοποιητικές βολές που έριξαν σε κοντινές περιοχές για την εκκένωση της περιοχής, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν υπήρξε άμεση αναφορά θυμάτων από την αεροπορική επιδρομή στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Aqsa που ακολουθεί ένα κύμα συγκρούσεων στα σύνορα του Ισραήλ και του παλαιστινιακού θύλακα, μεταξύ της Χαμάς και ισραηλινών δυνάμεων.

Από την επιδρομή καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του σταθμού στην πόλη της Γάζας και γειτονικά κτίρια. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει σύντομα να εκπέμπει.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν διαφύγει μετά από καλέσματα του Ισραήλ να εκκενώσουν την περιοχή και την εκτόξευση τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικών πυραύλων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων IDF ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για 3 Παλαιστίνιους νεκρούς. Ιατρικοί αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με ρουκέτες.