ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο θρυλικός δημιουργός της Marvel, Stan Lee (vids)

Πέθανε ο θρυλικός δημιουργός της Marvel, Stan Lee (vids)

Πέθανε σήμερα, Δευτέρα 12 Νοεβρίου, ο δημιουργός μερικών από τους δημοφιλέστερους σούπερ ήρωες όλων των εποχών και ιδρυτής της Marvel Comics, Stan Lee, σε ηλικία 95 ετών.

Ο Σταν Λι, ο Αμερικανός συγγραφέας που δημιούργησε τους φανταστικούς χαρακτήρες Spider-Man, X-Men και Hulk, και άλλων σούπερ ηρώων της Marvel Comics πέθανε σήμερα.

Ο Λι απεβίωσε τη Δευτέρα το πρωί, τοπική ώρα, σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το δίκτυο TMZ και το Hollywood Reporter.

18412588

«Ο πατέρας μου αγαπούσε όλους τους φαν του», δήλωσε η κόρη του Τζ. Σ. στο TMZ.

Ο Σταν Λι ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο των κόμικ στα 17 του και δύο χρόνια μετά υπέργραψε την πρώτη εξ ολοκλήρου δική του ιστορία.

Ο Στάνλει Μάρτιν Λίμπερ έχει επινοήσει τουλάχιστον 350 χαρακτήρες με μοναδικές προσωπικότητες, ιδιαιτερότητες, δυνάμεις και αδυναμίες.

Ο Στάνλει Μάρτιν Λίμπερ έχει επινοήσει τουλάχιστον 350 χαρακτήρες με μοναδικές προσωπικότητες, ιδιαιτερότητες, δυνάμεις και αδυναμίες.

Η μαγεία των ιστοριών του είναι ότι σε αυτές πρωταγωνιστούν ήρωες με πάθη και καταραμένο παρελθόν. Ο Σπάιντερ Μαν δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ερωτικής του ζωής και την καθημερινότητα του παρά μόνο όταν είναι αντιμέτωπος με κάποια απειλή, ο Χαλκ δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του και ο Daredevil είναι τυφλός. Οι Fantastic Four επίσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα παρά μόνο όταν ενώσουν τις δυνάμεις τους. Για τον Λι τα πάντα είναι η ψυχή.

Ο Λι έφερε την επανάσταση στην αφήγηση των κόμικ και καθιέρωσε τις αδυναμίες ως μυστικά δύναμης των σούπερ ηρώων του που σώζουν την ανθρωπότητα από το κακό. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν τη δεκαετία του 50, όταν και ο Λι ξεκίνησε να σχεδιάζει με πένα την επανάσταση του.

"Δεν νομίζω ότι όταν κάποιος διαθέτει υπερδυνάμεις δεν είναι αντιμέτωπος με τα προβλήματα της ζωής. Προσπάθησα να δημιουργήσω χαρακτήρες που θα ενδιαφέρουν τον αναγνώστη και θα τον κάνουν να ταυτιστεί μαζί τους" έχει πει ο σπουδαίος Σταν Λι που έγινε 95 ετών και έχει όλους τους Εκδικητές στο πλευρό του.

Ο Λι τιμήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 2008 από τις ΗΠΑ με το Εθνικό Μετάλλειο των Τεχνών, τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική διάκριση της χώρας.