ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Μπήκε στη συχνότητα του πύργου ελέγχου και έδωσε... εντολή απογείωσης σε αεροσκάφος!

Απίστευτο: Μπήκε στη συχνότητα του πύργου ελέγχου και έδωσε... εντολή απογείωσης σε αεροσκάφος!

Μια... κακή φάρσα έκανε ένας ιδιώτης πιλότος στην Αργεντινή ο οποίος αφού ρύθμισε τη συχνότητα του walkie talkie σε αυτή που χρησιμοποιεί ο πύργος ελέγχου αεροδρομίου, άρχισε να δίνει εντολές στο πλήρωμα ενός αεροσκάφους!

«1694 καλό απόγευμα… άλλαξα τη φωνή μου» είπε ο άντρας πριν δώσει εντολή απογείωσης στο πλήρωμα της πτήσης AR 1694 που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Jorge Newbery Airport στο Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με το RT, η εντολή απογείωσης ακολούθησε αρχικά σύγχυση πριν γίνει αντιληπτό ότι κάποιος είχε μπει στη συχνότητα καθώς η εντολή κατεύθυνσης που δόθηκε στον πιλότο του αεροσκάφους δεν αντιστοιχούσε σε διάδρομο.

Άμεσα έστειλαν την ασφάλεια του αεροδρομίου να ανακαλύψει ποιος είχε μπει στη συχνότητα του πύργου ελέγχου. Ο 58χρονος Fabian Norberto Penin, αποκαλύφθηκε πως ήταν ιδιώτης πιλότος με άδεια για μικρά αεροπλάνα και εργαζόταν μέχρι το 2009.

Οι Αρχές διέταξαν τη σύλληψη του άντρα.

Το περιστατικό προκάλεσε επίσης ανησυχίες σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφάλειας πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20, την οποία το Buenos Aires πρόκειται να φιλοξενήσει αργότερα αυτό το μήνα.