Μόντι: «Δεν υπηρετώ τα μεγάλα συμφέροντα»

Μόντι: «Δεν υπηρετώ τα μεγάλα συμφέροντα»

Την αυτονομία της κυβέρνησής του υπογράμμισε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, κατά τη δευτερολογία του στην ιταλική γερουσία.

«Σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης και των μελών της απέναντι σε συνωμοσίες, ισχυρές εξουσίες, πολυεθνικές, υπερδυνάμεις, στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ευρώπη, επιτρέψτε μου να σας καθησυχάσω απόλυτα -και το εννοώ, απόλυτα- διότι οι προσωπικές μας ιστορίες, η δική μου και των συναδέλφων, είναι αρκετά εύγλωττες», τόνισε ο Μόντι.

Ενισχυτικά των ισχυρισμών του, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας κατέθεσε την προσωπική εμπειρία του ως ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τον Ανταγωνισμό: «Όταν ήμουν επίτροπος στις Βρυξέλλες, δεν είμαι και τόσο βέβαιος ότι οι μεγάλες πολυεθνικές με θεώρησαν έναν πιστό και πειθαρχημένο τους υπηρέτη».

Μιλώντας για τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, ο Μόντι επισήμανε ότι «ως Επίτροπος πάντα είχα την ευκαιρία και την ευχαρίστηση να δίνω την συμβουλή μου, ερχόμενος σε αντίθεση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όταν τύχαινε να μην σέβονται τους κανόνες».

Τέλος, προσέθεσε ότι «η εργασία με γνώμονα το νόμο, τον πολίτη, τον καταναλωτή και τον σεβασμό των κανόνων του ανταγωνισμού, εκτός από χρέος μου, ήταν και μεγάλη ευχαρίστηση».