ΚΟΣΜΟΣ

Τσετσενία: Γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε στο Γκρόζνι

Τσετσενία: Γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε στο Γκρόζνι

Συναγερμός σήμανε κοντά σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας της Τσετσενίας, Γκρόζνι, στη νότια Ρωσία, όταν μια γυναίκα ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Σύμφωνα ωστόσο με το πρακτορείο ειδήσεων Ria, το μοναδικό θύμα ήταν η ίδια.

Αστυνομικοί τής ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο των προσωπικών της εγγράφων αλλά όταν αρνήθηκε να «συμμορφωθεί», παρατήρησαν ότι μετέφερε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Έριξαν μια προειδοποιητική βολή και εκείνη ανατίναξε τα εκρηκτικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Η άλλοτε ταραχώδης επαρχία είναι σχετικώς ήρεμη τα τελευταία χρόνια που τελεί υπό τον ισχυρό άνδρα Ραμζάν Καντίροφ έπειτα από δύο πολέμους της Μόσχας με τους αυτονομιστές, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ωστόσο, τον Αύγουστο ένοπλοι εξαπέλυσαν μια σειρά από επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων στην Τσετσενία και το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει αποδείξεις γι΄ αυτό.

Η ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Καυκάσου παραμένει πάντως ασταθής με την ανεργία και την διαφθορά να ωθούν κάποιους νέους άνδρες στους κόλπους των τζιχαντιστών.