Λ. Πανέτα: «Αθέλητες οι συνέπειες από μια επίθεση στο Ιράν»

Λ. Πανέτα: «Αθέλητες οι συνέπειες από μια επίθεση στο Ιράν»

Στις συνέπειες που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν δήλωσε ότι θα θέσει ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτακατά τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα με τον ισραηλινό ομόλογό του.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανός υπουργός, μιλώντας προς δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του στον Καναδά, δήλωσε πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν το Ιράν εξακολουθεί να είναι η χρήση διπλωματικής πίεσης και κυρώσεων.  

«Είναι προφανές ότι, αν προχωρήσουμε πέραν αυτών, δημιουργούνται ανησυχίες για τις αθέλητες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν», δήλωσε ο Πανέτα.

Μάλιστα, ο Πανέτα επισήμανε μια αμερικανική ανάλυση σύμφωνα με την οποία ένα πλήγμα κατά του Ιράν θα καθυστερούσε το πυρηνικό πρόγραμμά του, για το οποίο το Ιράν υποστηρίζει πως είναι μόνο για ειρηνικούς σκοπούς, κατά ένα ή δύο χρόνια το πολύ. Θα είχε επίσης επιπτώσεις για τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή. 

«Και πρέπει να σας πω, τρίτον, θα είχε οικονομικές συνέπειες όχι μόνο για τη δική μας οικονομία, αλλά για την παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο Πανέτα.  «Έτσι όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να συνυπολογιστούν», πρόσθεσε.