ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν οι ανατριχιαστικοί διάλογοι από τη δολοφονία Κασόγκι: «Θα τιμωρηθείς προδότη» (vid)

Σοκάρουν οι ανατριχιαστικοί διάλογοι από τη δολοφονία Κασόγκι: «Θα τιμωρηθείς προδότη» (vid)

Στο φως της δημοσιότητας, νέους ανατριχιαστικούς διαλόγους ανάμεσα στον Τζαμάλ Κασόγκι και τους δολοφόνους του, έφερε το τουρκικό Haberturk, ρίχνοντας περισσότερο φως σε όλα όσα έγιναν μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη - Τι συνέβη με τα ρούχα του

Μετά τους διαλόγους μάλιστα στο ηχητικό απόσπασμα, ακούγονται μια λεκτική διαμάχη, φωνές, θόρυβος από καβγά και στο τέλος χτυπήματα και βασανιστήρια, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα.

«Άσε το χέρι μου, τι νομίζεις ό,τι κάνεις;», ακούγεται να λέει ο Κασόγκι, με έναν εκ των εκτελεστών του να απαντά φωνάζοντας: «Προδότη, θα τιμωρηθείς».

Μετά το διάλογο αυτό στο ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο έχουν καταγραφεί τα τελευταία λεπτά της παρουσίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στο προξενείο, ακούγεται μια λεκτική διαμάχη, φωνές, θόρυβος από καβγά και στο τέλος χτυπήματα και βασανιστήρια.

Στο ίδιο απόσπασμα φέρεται να ακούγεται και μια συζήτηση ανάμεσα στους εκτελεστές, με έναν εξ αυτών να παραπονιέται επειδή υποχρεώθηκε να φορέσει τα ρούχα του Κασόγκι.

Ο διάλογος αυτός φέρεται να έχει γίνει μια ώρα μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου με μια αντρική φωνή να υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «είναι ανατριχιαστικό να φοράς τα ρούχα ενός άνδρα που σκοτώσαμε πριν από 20 λεπτά».

Ο άνδρας αυτός φέρεται να είναι ο Μουσταφά αλ-Μαντανί, ο οποίο «συνελήφθη» από κάμερες ασφαλείας κοντά στο Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης να περπατά φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι.