«Λάβρος» ο Σαλβίνι κατά του Μοσκοβισί: «Σταμάτα να προσβάλλεις την Ιταλία – Αρκετά!»

Ματέο Σαλβίνι | Πιερ Μοσκοβισί: Οξύτατη επίθεση εναντίον του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, εξαπέλυσε την Πέμπτη (22/11/2018) ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, υπογραμμίζοντας πως χάνει την υπομονή του με τις δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου.
«Λάβρος» ο Σαλβίνι κατά του Μοσκοβισί: «Σταμάτα να προσβάλλεις την Ιταλία – Αρκετά!»
1'

«Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΧΑΛΙΩΝ Ή ΖΗΤΙΑΝΩΝ»

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σαλβίνι δήλωσε: «Η Ιταλία δεν είναι έθνος πωλητών χαλιών ή ζητιάνων. Ο Μοσκοβίσι συνεχίζει να προσβάλλει την Ιταλία, αλλά ο μισθός του πληρώνεται και από τους Ιταλούς».

«Αρκετά! Η υπομονή μας τελείωσε», πρόσθεσε ο υπουργός και επικεφαλής της «Λέγκα του Βορρά».

Την οργή του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης «πυροδότησε» μια δήλωση του κ. Μοσκοβισί, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως δεν είχε καμία πρόθεση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρώμη «σα να βρίσκεται σε κάποιο παζάρι χαλιών».

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, έχει ξεκαθαρίσει πως η χώρα του δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε οποιοδήποτε σημείο του Προϋπολογισμού της, σε περίπτωση που διακυβεύονται τα συμφέροντα των Ιταλών.

Ο κ. Κόντε τόνισε, μάλιστα, πως το υψηλό spread των ομολόγων δεν βοηθά την όλη κατάσταση και ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες από όλες τις πλευρές, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» αναφέρει πως ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα επιθυμεί να δει τον κ. Κόντε να καταλήγει σε συμφωνία με την ΕΕ.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θέλουν διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό, ενώ σύμφωνα με την Il Messaggero η Λέγκα είναι ανοικτή στην αλλαγή του νόμου για τον Προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς να υποβάλετε την αίτηση – Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή