ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Κρατικά ΜΜΕ κατηγορούν τους αντάρτες για επίθεση με τοξικά αέρια

Συρία: Κρατικά ΜΜΕ κατηγορούν τους αντάρτες για επίθεση με τοξικά αέρια

Τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας κατηγόρησαν το Σάββατο (24/11) τις οργανώσεις των ανταρτών ότι χρησιμοποίησαν τοξικά αέρια σε μια επίθεση εναντίον του Χαλεπιού, κάνοντας λόγο για περίπου 40 περιστατικά με συμπτώματα ασφυξίας μεταξύ των αμάχων.

Χωρίς να μπορεί να αποσαφηνίσει ποιοι εξαπέλυσαν την επίθεση, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μίλησε, από την πλευρά του, για «32 περιστατικά ασφυξίας», μεταξύ αυτών 6 παιδιά και 13 γυναίκες, σε δύο συνοικίες της πόλεις, διαβεβαιώνοντας ότι οι πηγές του επισήμαναν μια «οσμή χλωρίου».

«Οι ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις στοχοθέτησαν το βράδυ τις συνοικίες Χαλντιγιέ και Αλ Νιλ στο Χαλέπι με ρουκέτες που περιείχαν τοξικά αέρια» μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana στον ιστότοπό του.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει έναν απολογισμό «44 αμάχων» που υπέστησαν «ασφυξία», σημειώνοντας ότι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της πόλης Ζιάντ Χατζ Τάχα ανέφερε ότι 50 κάτοικοι της πόλης τραυματίστηκαν στην επίθεση με οβίδες που περιείχαν χλώριο σε κατοικημένες συνοικίες της πόλης. .

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται τον κυβερνήτη της επαρχίας του Χαλεπιού και μιλάει για «41 άμαχους που τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κρατικά ΜΜΕ κατηγορούν τους αντάρτες για μια επίθεση με «τοξικά αέρια» εναντίον του Χαλεπιού. Τον Οκτώβριο του 2016, κρατικά ΜΜΕ είχαν κατηγορήσει τους αντάρτες ότι χρησιμοποίησαν «τοξικά αέρια» στην πόλη κάνοντας λόγο για 35 περιστατικά με συμπτώματα ασφυξίας.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων