Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα....

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα....

Νέα έκθεση του ΟΗΕ, αναφέρει ότι η κλιλματική αλλαγή θα προκαλέσει πιο έντονα καιρικά φαινόμενα τα επόμενα χρόνια,κάνοντας τις ημέρες του χειμώνα πιο κρύες και τα καλοκαίρια πιο ζεστά και προειδοποιώντας παράλληλα για τον αυξημένο κίνδυνο να σημειωθούν πλημμύρες αλλά και περίοδοι ξηρασίας σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη.

Η μελέτη που έγινε από την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και εκλύονται λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων να επηρεάσουν τα κλιματικά μοντέλα.

Οι πιο φτωχές οικονομίες θα έρθουν αντιμέτωπες με τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς θα αυξάνεται η διατροφική ανασφάλεια.Επιπλέον, ο τουρισμός --μία σημαντική πηγή εισοδήματος για τις αναπτυσσόμενες χώρες-- θα πληγεί.

Τα μικρά νησιωτικά κράτη είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η ταχύτητα των ανέμων των τροπικών κυκλώνων θα ενισχυθεί και οι ζεστές ημέρες θα γίνουν πιο θερμές και συχνότερες, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr