ΚΟΣΜΟΣ

Εκστρατεία δυσφήμησης του κινήματος «καταλάβετε την Γουόλ Στριτ»

Εκστρατεία δυσφήμησης του κινήματος «καταλάβετε την Γουόλ Στριτ»

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Εκτενές ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ανέφερε πως εταιρία εκπροσώπησης ειδικών συμφερόντων που έχει άμεση σύνδεση με τις τράπεζες, πρότεινε ένα σχέδιο ύψους 850.000 δολαρίων προκειμένου να δυσφημιστεί το –πολύ δημοφιλές- κίνημα «Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street, OWS).

Σε τετρασέλιδο μνημόνιο το οποίο δημοσιεύτηκε από το κανάλι, η εταιρία της Ουάσινγκτον Clark Lytle Geduldig & Cranford (CLGC) προτείνει στην Ένωση Αμερικανικών Τραπεζών (ABA), να της αναθέσει έρευνα για το κίνημα, προκειμένου δημιουργηθεί αρνητική εικόνα για τη δράση του.

Διαμορφωτές στρατηγικής των δημοκρατικών συζητούν το ενδεχόμενο να υποστηρίξουν το OWS, σύμφωνα με το κείμενο. Εάν το κάνουν, αυτό θα έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες, πολιτικές και οικονομικές, για τις εταιρίες στην καρδιά της Γουόλ Στριτ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρόταση.

«Μπορεί να είναι εύκολο να υποβαθμιστεί το OWS ως μια ομάδα ανοργάνωτων διαδηλωτών, αλλά έδειξαν ότι είναι. . . ικανότατοι στο χειρισμό των μέσων ενημέρωσης. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό πρέπει να κάνουμε το ίδιο», αναφέρει το κείμενο της εταιρίας CLGC, που σημειώνει με ανησυχία την "πιθανότητα" να βρεθεί κοινό έδαφος ανάμεσα στο Tea Party και το OWS.

Το MSNBC ανέφερε ότι δύο από τους συγγραφείς του κειμένου, ο Σαμ Γκένταλντιγκ και ο Τζέι Κράνφορντ, εργάζονταν για τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ πριν ενταχθούν στην εταιρία, ενώ ο τρίτος, ο Στιβ Κλαρκ, φέρεται να συνδέεται στενά με την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων.