ΚΟΣΜΟΣ

«Φύγετε από το Μπέρμιγχαμ», φώναζαν οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στους Έλληνες

«Φύγετε από το Μπέρμιγχαμ», φώναζαν οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στους Έλληνες

Τους είπαν να φύγουν από την Αγγλία, έσπασαν την βιτρίνα του καταστήματος τους και δεν δίστασαν να τους επιτεθούν για να τους χτυπήσουν. Θύματα δύο Έλληνες ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Μπέρμιγχαμ, οι οποίοι περιγράφουν καρέ – καρέ τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν.

Ο Γρηγόρης και ο Λαυρέντης Κωνσταντινίδης έφυγαν από την Ελλάδα το 2011 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Δούλεψαν σκληρά στην Βρετανική πόλη και κατάφεραν να στήσουν το εστιατόριο τους. Περιγράφοντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, αναφέρουν ότι η πρώτη επίθεση έγινε από έναν άνδρα που έσπασε με κλωτσιές την βιτρίνα του καταστήματος. Δυο μέρες αργότερα ένας άλλος, άνδρας ούρησε στην πόρτα του εστιατορίου, κι όταν ένας από τους υπάλληλους προσπάθησε να τον αποτρέψει τότε η κατάσταση ξέφυγε. Ο άνδρας επιτέθηκε στον υπάλληλο, τον αποκάλεσε «Πακιστανό» και του είπε ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην Αγγλία.

«Ο συνάδελφος του είπε ότι το μαγαζί είναι ανοιχτό και τον παρακάλεσε να κάνει την ανάγκη του αλλού και όχι στην πόρτα μας. Αυτός, όντας μεθυσμένος, μάλλον εκνευρίστηκε από την πρόταση του συναδέλφου μου και του επιτέθηκε φραστικά, τον έβρισε. Του είπε να φύγει από την Αγγλία, "δεν πρέπει να είστε εδώ" και χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε "Πακιστανό". Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά. (Στο πρώτο πάλι) ήταν μεθυσμένοι, δύο άτομα κλώτσησαν όχι μόνο το δικό μας το τζάμι αλλά και δύο μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα μας» είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης στον ANT1.

«Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά» λέει ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, όπου μαζί με τον αδερφό του κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές τα δύο περιστατικά βίας.


Διαβάστε επίσης: Πώς γιόρτασαν τα Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του πλανήτη (pics)

.