Τη «σφαγή» στην πλατεία Ταχίρ καταγγέλλει ο Ελ Μπαραντέι

Τη «σφαγή» στην πλατεία Ταχίρ καταγγέλλει ο Ελ Μπαραντέι

«Σφαγή» χαρακτήρισε την χρήση δακρυγόνων και πραγματικών σφαιρών κατά των πολιτών στην πλατεία Ταχίρ, ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

Συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter πως: «Δακρυγόνα που περιέχουν παραλυτικά αέρια και πραγματικές σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν κατά των πολιτών στην πλατεία Ταχρίρ. Αυτό είναι σφαγή».

Τέταρτη ημέρα, χθες, των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην πλατεία του Καΐρου, το κυβερνών Ανώτατο Συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων διεξήγαγε συνεδρίαση με τη συμμετοχή αρκετών πολιτικών κινημάτων.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ καταδίκασαν τη βία εναντίον των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ.  «Καταδικάζουμε τη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία και καλούμε επειγόντως την αιγυπτιακή κυβέρνηση να επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να επιβάλει πειθαρχία στις δυνάμεις της και να προστατεύσει τα οικουμενικά δικαιώματα όλων των Αιγυπτίων να διαδηλώνουν και να εκφράζονται ειρηνικά», δήλωσε η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο απολογισμός συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα είναι τριάντα νεκροί ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία και έχουν επεκταθεί σε όλη τη χώρα.