Ιταλία: Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στην Μεσίνα

Ιταλία: Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στην Μεσίνα

Τρεις νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ της Τρίτης την Μεσίνα στην Ιταλία.

Οι συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή Σαπονάρα, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Μεσίνα έχουν καταρρεύσει.

Τραγικό θάνατο κάτω από συντρίμμια του σπιτιού που διέμενε βρήκε ένα παιδί δέκα ετών που βρισκόταν εκείνη την ώρα με την μητέρα του, ενώ τη ζωή τους έχασαν ακόμα ένας νέος 25 ετών με τον πατέρα του, 50 ετών. Οι άνδρες της πολιτικής προστασίας, συνεχίζουν να σκάβουν αδιάκοπα με ειδικά μηχανήματα αλλά και μόνο με τα χέρια τους για να βρουν επιζώντες.

Πριν από λίγο οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν μια νεαρή γυναίκα 24 ετών, που βρισκόταν μέσα σε διαμέρισμα της Σαπονάρα, εγκλωβισμένη, με την λάσπη να της φθάνει μέχρι το λαιμό.

Αιτία της καταστροφής είναι οι συνεχείς βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την αποκόλληση ενός τμήματος της πλαγιάς του κοντινού βουνού. Και σε άλλες περιοχές της Σικελίας, όπως στην κωμόπολη Μπαρτσελόνα και Μιλάτσο, έχουν υπερχειλίσει χείμαρροι και ποτάμια, προκαλώντας την κατάρρευση γέφυρας και καθιστώντας αναγκαία, μεταξύ των άλλων, την μερική εκκένωση του τοπικού νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, το κύμα κακοκαιρίας επεκτείνεται σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες της νότιας Ιταλίας (Καλαβρία, Απουλία, Σαρδηνία) και οι τοπικές αρχές ζητούν από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, βγαίνοντας από τα σπίτι τους μόνο εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.