ΚΟΣΜΟΣ

Η νότια Ιταλία στο έλεος της κακοκαιρίας

Η νότια Ιταλία στο έλεος της κακοκαιρίας

Οι καταρρακτώδεις βροχές, που έφτασαν στη νότια Ιταλία, προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται η Μεσίνα, ενώ φόβοι για νέες πλημμύρες κυριαρχούν στην Καλαβρία και τη Σικελία.

Στην περιοχή της Μεσίνα τέσσερις άνθρωποι παρασύρθηκαν από χείμαρρους λάσπης, που γκρέμισαν ακόμα και κτίσματα. Οι τρεις έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα παιδί 10 ετών.

Η μητέρα του παιδιού, σε κατάσταση εγκυμοσύνης, προσπάθησε να τραβήξει το 10χρονο αγόρι μέσα από τα ορμητικά νερά, όμως ήταν ήδη νεκρό.

Νεκροί είναι, επίσης, ένας 50χρονος πατέρας και ο 25χρονος γιος του, στη Σαπονάρα.

Ο εισαγγελέας της Μεσίνα διέταξε έρευνα κατά αγνώστων για καταστροφές και ανθρωποκτονίες από αμέλεια.

Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εξέφρασε τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και επανέλαβε ότι οι πολιτικές πρόληψης και προστασίας του εδάφους είναι αναγκαίες.

Η δριμεία κακοκαιρία είχε πλήξει τη βόρεια και κεντρική Ιταλία τις προηγούμενες εβδομάδες, όπου και εκεί σημειώθηκαν θάνατοι εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Εκατοντάδες διασώστες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στη Σικελία, όμως ακόμα και οι μπουλντόζες δεν καταφέρνουν να απομακρύνουν τη λάσπη στην πληγείσα πόλη Σαπονάρα.

Αυτοκίνητα παραμένουν θαμμένα στους δρόμους της πόλης.

Οι τοπικές αρχές έχουν εκδώσει οδηγία προς τα σχολεία να μείνουν κλειστά και προς τους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους.

italy-bridge