ΚΟΣΜΟΣ

Αδιανόητο! Προσπάθησε να ενοχοποιήσει την 9χρονη κόρη του για το φόνο της γυναίκας του

Αδιανόητο! Προσπάθησε να ενοχοποιήσει την 9χρονη κόρη του για το φόνο της γυναίκας του

Μία απίστευτη υπόθεση δολοφονίας αναβιώνει στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης

Το περιστατικό συνέβη το 2009, όταν σύμφωνα ο χρηματιστής Rod Covlin, σκότωσε τη γυναίκα του Shele Danishefsky στην μπανιέρα και μετά «έστησε» έτσι το σκηνικό ώστε να μοιάζει ατύχημα, ενώ άφησε το πτώμα για να το βρει η 9χρονη κόρη τους.

Ο 45χρονος σήμερα Rod Colvin, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης για έξι ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, προκειμένου να ξεγελάσει για άλλη μια φορά τις Αρχές, όταν πλησίασαν κοντά του ο Covlin, τρία χρόνια αφότου σκότωσε τη γυναίκα του, έγραψε ένα mail από το λογαριασμό της 12χρονης τότε κόρης του, υποδυόμενος εκείνη, στο οποίο «ομολογούσε» ότι εκείνη σκότωσε τη μαμά της, παρουσιάζοντάς το, μάλιστα, ως ατύχημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη New York Post, προκειμένου να ξεγελάσει για άλλη μια φορά τις Αρχές, όταν πλησίασαν κοντά του ο Covlin, τρία χρόνια αφότου σκότωσε την γυναίκα του, έγραψε ένα μέιλ από το λογαριασμό της 12χρονης τότε κόρης του, υποδυόμενος εκείνη, στο οποίο «ομολογούσε» ότι εκείνη σκότωσε τη μαμά της, παρουσιάζοντάς το, μάλιστα, ως ατύχημα.

«Όλα αυτά τα χρόνια φοβόμουν και ένιωθα τρομερά ένοχη για τη νύχτα που πέθανε η μητέρα μου», έγραφε το γράμμα και συνέχιζε: «Είπα ψέματα. Δεν γλίστρησε απλά. Εκείνη την ημέρα καβγαδίσαμε για τα ραντεβού της. Θύμωσα πολύ και την έσπρωξα, αλλά δεν μπορεί να το έκανα με τόση δύναμη. Δεν ήθελα να της κάνω κακό. Το υπόσχομαι. Όμως εκείνη έπεσε και άκουσα έναν απίστευτο γδούπο και το νερό άρχισε να κοκκινίζει. Προσπάθησα να σηκώσω το κεφάλι της, αλλά εκείνη δεν κουνιόταν».

Εκείνο το διάστημα το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση και σκόπευε να πάρει διαζύγιο. Μάλιστα, είχαν διαφορές σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών και την αποζημίωση.

Τελικά συνελήφθη το 2015, όταν η ερωμένη του έλυσε την σιωπή της και τον κατήγγειλε στην αστυνομία και η υπόθεση αναβιώνει σήμερα στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, φέρνοντας στο φως νέες λεπτομέρειες.

Μάλιστα μετά τη δολοφονία της συζύγου του, ο Covlin είχε χάσει την κηδεμονία των παιδιών του, τα οποία παρέμεναν με δικαστική εντολή με τους παππούδες τους. Καθώς εκείνοι τον έβγαλαν από τη διαθήκη τους, εκείνος σκέφτηκε αρχικά να τους «βγάλει» από τη μέση για να πάρει την περιουσία τους, χρησιμοποιώντας πάλι την κόρη του.

Τελικά αποφάσισε να κατηγορήσει τον παππού του κοριτσιού ότι την βίασε. Aν αποτύχαιναν τα παραπάνω, το τελικό σχέδιο του 45χρονου θα ήταν παντρέψει το νεαρό κορίτσι με έναν «δικό του άνθρωπο» ώστε να πάρει με αυτόν τον τρόπο τα λεφτά που θα κληρονομούσε.

Η δίκη του Covlin πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη.