ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τα καπνοπωλεία στο Παρίσι πωλούν πλέον μέχρι και... bitcoins

Γαλλία: Τα καπνοπωλεία στο Παρίσι πωλούν πλέον μέχρι και... bitcoins

Τα γαλλικά καπνοπωλεία έχουν... επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων που προσφέρουν

Εκτός των τσιγάρων, των πούρων, των τυχερών λαχνών, οι επισκέπτες στο Paris Tabacs μπορούν πλέον να αγοράζουν και… bitcoins.

Με τη στήριξη της εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Keplerk, το κρυπτο-νόμισμα πωλείται σε έξι καπνοπωλεία στο κέντρο και τα περίχωρα του Παρισιού.

«Ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν περίπλοκο να αγοράζουν bitcoin στο διαδίκτυο» εξήγησε ο Αντίλ Ζακάρ, ένας από τους συνιδρυτές της Keplerk. «Εμπιστεύονται τον τοπικό καπνοπώλη τους περισσότερο απ’ όσο θα εμπιστεύονταν κάποιο απομακρυσμένο ανώνυμο ιστότοπο».

Πέρυσι, η Keplerk εξασφάλισε ένα συμβόλαιο με έναν τοπικό πάροχο λογισμικού προκειμένου να περιλάβει την επιλογή από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων Tabac να πωλούν κουπόνια εξαγοράσιμα με bitcoins σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που μπορεί ο αγοραστής να βρει στον ιστότοπο της Keplerk.

Υπό την απειλή της φθίνουσας αγοράς καπνού, τα 24.000 γαλλικά καπνοπωλεία έχουν επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων που προσφέρουν, δίνοντας μεταξύ άλλων προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Σιρίλ Αζριά, 45 ετών, είναι ένας από τους πρώτους αγοραστές κρυπτο-νομισμάτων με αυτόν τον τρόπο. Ο ίδιος δηλώνει θερμός οπαδός της τεχνολογίας. «Θα χρησιμοποιήσω τα bitcoins για να αγοράσω υλικά για τον υπολογιστή στο διαδίκτυο…» είπε.

«Είναι καλή εποχή για να αγοράσει κανείς» επισήμανε, αφού ξόδεψε 150 ευρώ για την αγορά κρυπτο-νομισμάτων.