ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών στην Σαουδική Αραβία

Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών στην Σαουδική Αραβία

Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός της ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας στην πετρελαιοπαραγωγό Ανατολική Επαρχία και σε πρόσωπα που το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε σήμερα ενόπλους που υπηρετούν μια ξένη δύναμη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τραυματίες ανέρχονται σε εννέα και περιλαμβάνονται σ' αυτούς δύο αστυνομικοί και μια γυναίκα.

Σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο αναφέρει πως οι πυροβολισμοί ξέσπασαν χθες Τετάρτη στη διάρκεια της κηδείας ενός προσώπου που σκοτώθηκε σ' αυτό που χαρακτήρισε σειρά επιθέσεων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εναντίον σημείων ελέγχου ασφαλείας στην επαρχία, όπου ζει μεγάλο μέρος της σιιτικής μειονότητας του βασιλείου.

Πάντως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το υπουργείο αρνήθηκε ότι σιίτες σκοτώθηκαν από σφαίρες αστυνομικών στο Κατίφ.

Στη σημερινή δήλωσή του το υπουργείο αναφέρει πως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν στα επεισόδια αυτά.«Τα θύματα αυτά οφείλονταν σε ανταλλαγή πυρών με άγνωστα εγκληματικά στοιχεία που διεισδύουν μεταξύ των πολιτών και ανοίγουν πυρ από κατοικημένες περιοχές και στενούς δρόμους», αναφέρεται στη δήλωση.

Επαναλαμβάνοντας διατυπώσεις που χρησιμοποίησε έπειτα από μια επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος τον περασμένο μήνα στην Ανατολική Επαρχία, το υπουργείο αναφέρει: "Οι στόχοι αυτών που προκάλεσαν την αναταραχή είναι ύποπτοι και τους υπαγορεύονται από ξένα αφεντικά".