ΚΟΣΜΟΣ

Στήθηκαν ξανά οδοφράγματα στο Βόρειο Κόσοβο

Στήθηκαν ξανά οδοφράγματα στο Βόρειο Κόσοβο

Στη διάρκεια της νύχτας Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσόβου έστησαν , νέα οδοφράγματα στον οδικό άξονα Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα - Λεπόσαβιτς, στην περιοχή Ντούντιν Κρς, σε τμήμα του δρόμου, όπου η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο είχε απομακρύνει εμπόδια από το οδόστρωμα.


Συγκεκριμένα τα οδοφράγματα, ύψους 2,5 μέτρων, από χώμα, άμμο και ογκώδεις βράχους στήθηκαν κατά μήκος της γέφυρας κοντά στην πόλη Ζβέτσαν.

Οι στρατιώτες της KFOR απομάκρυναν χθες μέρος των οδοφραγμάτων στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου κι όταν οι Σέρβοι άρχισαν να μεταφέρουν νέες ποσότητες άμμου και χαλικιών και να στήνουν νέο οδόφραγμα ενώ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους πολίτες.

Περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα, στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς από την έκρηξη όπως ενημέρωσε ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας του Κοσόβου Μπεσίμ Χότι .

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Οικονομική Σχολή και προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

«Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης», είπε ο κ. Χότι, προσθέτοντας ότι πιθανότατα ενεργοποιήθηκε χειροβομβίδα.

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η ένταση στην περιοχή του βορείου Κοσόβου τους τελευταίους μήνες, καθώς η κυβέρνηση της Πρίστινας προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία της.

Μάλιστα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι Σέρβοι κάτοικοι στο βόρειο Κόσοβο έχουν στήσει οδοφράγματα σε κεντρικούς οδικούς άξονες, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την αποστολή, από τις αρχές της Πρίστινας, τελωνειακών και αστυνομικών σε δύο διαβάσεις, στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία.