ΚΟΣΜΟΣ

Μαϊμουδόσκονη: Το νέο ναρκωτικό που σκοτώνει τους νέους (pics)

Μαϊμουδόσκονη: Το νέο ναρκωτικό που σκοτώνει τους νέους (pics)
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σάλος στις ΗΠΑ με το νέο ναρκωτικό - Η αστυνομία έχει επικεντρωθεί στην μείωση της διακίνησής του - Οι αρχές το θεωρούν από τα πιο επικίνδυνα ναρκωτικά, και έχουν καταγραφεί μέχρι και κανιβαλισμοί μετά από τη χρήση του - Ο λόγος για το «monkey dust» 

Είναι πάμφηνο, δύσκολο να ανιχνευθεί από την αστυνομία και πολύ εύκολο να διακινηθεί χωρίς να κινήσει υποψίες. Το νέο ναρκωτικό που κυκλοφορεί ήδη στις πιάτσες των ναρκομανών.

Ονομάζεται μαϊμουδόσκονη, στοιχίζει λιγότερο από 10 δολάρια η δόση, και προκαλεί τόσο δυνατές παραισθήσεις που έχουν καταγραφεί χρήστες να πέφτουν από ταράτσες πολυκατοικιών και να σκοτώνονται.

Το ναρκωτικό αυτό είχε εμφανιστεί ξανά τη δεκαετία του 1980, αλλά τότε οι αρχές κατάφεραν τεράστιο πλήγμα στους διακινητές και έλεγξαν τις ποσότητες στην αγορά. Ξαναεμφανίστηκε το 2012, στο Μαιάμι, όταν εμφανίστηκε το φαινόμενο των δολοφονιών αστέγων, με φρικτό τρόπο, αφού χρήστες έτρωγαν το πρόσωπο των αστέγων εν ζωή.

Το ναρκωτικό μπορεί να εμποδίσει τους χρήστες από το να αισθάνονται πόνο και τους προκαλεί ψευδαισθήσεις καθιστώντας τους εξαιρετικά απρόβλεπτους. Αυτό που το ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι ότι οι παρενέργειες μπορεί να διαρκέσουν για μέρες. Η αστυνομία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει περιπτώσεις όπου άτομα έχουν πηδήξει από κτίρια ή έχουν διακόψει την κυκλοφορία οχημάτων σε δρόμους.

Δείτε στη gallery τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει η βρετανική αστυνομία για το ναρκωτικό.