ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Σκάβουν πυρετωδώς για να βρουν το 2χρονο αγοράκι - Στο δυσκολότερο σημείο η διάσωσή του

Ισπανία: Σκάβουν πυρετωδώς για να βρουν το 2χρονο αγοράκι - Στο δυσκολότερο σημείο η διάσωσή του
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι μεταλλωρύχοι σκάβουν νυχθημερόν για να φτιάξουν ένα φρεάτιο παράλληλα με το πηγάδι, ελπίζοντας ότι από εκεί θα μπορέσουν να κόψουν δρόμο αύριο για να βρουν το παιδί

Οι προσπάθειες για να προσεγγίσουν οι διασώστες το 2χρονο αγοράκι που έπεσε σε μια γεώτρηση στη νότια Ισπανία, πριν από μία εβδομάδα, έχουν σχεδόν φθάσει στο δυσκολότερο στάδιο, ανέφερε σήμερα ένας μηχανικός που συμμετέχει στην ομάδα διάσωσης.

Το παιδάκι, ο Γιουλέν, έπεσε στο πηγάδι, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με την οικογένειά του σε μια ιδιωτική έκταση στο Τοταλάν, στη Μάλαγα, τη 13η Ιανουαρίου. Έκτοτε, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Οι μεταλλωρύχοι σκάβουν νυχθημερόν για να φτιάξουν ένα φρεάτιο παράλληλα με το πηγάδι, ελπίζοντας ότι από εκεί θα μπορέσουν να κόψουν δρόμο αύριο για να βρουν το παιδί.

Χθες Κυριακή, η κεφαλή του γεωτρύπανου βρήκε σε πετρώδες έδαφος, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθούν οι ρυθμοί εξέλιξης της επιχείρησης, και αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων, καθώς σκάβουν το οριζόντιο πέρασμα.

«Ακολουθεί το πιο επικίνδυνο στάδιο, το πιο ευαίσθητο στάδιο» είπε ο μηχανικός μεταλλείων Χουάν Λόπεθ Εσκομπάρ στο Canal Sur.

«Πρόκειται για μια περίπλοκη δουλειά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κινδυνεύσουν ζωές, ωστόσο το έχουν ξανακάνει αυτό κι είναι οι καλύτεροι» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι διασώστες αντιλήφθηκαν ότι το πηγάδι, βάθους 100 μέτρων και διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών, έχει φραχθεί από χώμα, εγείροντας φόβους ότι το έδαφος κατέρρευσε πάνω στο παιδί.

«Βρισκόμαστε στα 53 μέτρα και απέχουμε μόλις επτά μέτρα (από το σημείο) όπου θα ξεκινήσουμε το επόμενο στάδιο, να σκάψουμε τον θάλαμο» εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Άνχελ Βιδάλ, ο επικεφαλής μηχανικός που επιβλέπει την όλη επιχείρηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις