ΚΟΣΜΟΣ

«Θρίλερ» στο Μεξικό: Νεκρός διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού

«Θρίλερ» στο Μεξικό: Νεκρός διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού
PIXABAY

Το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές για τη ζωή του

Ο διευθυντής ενός ραδιοφωνικού σταθμού δολοφονήθηκε στην Πολιτεία της Μπάχα Καλιφόρνια, στο βορειοδυτικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

«Καταδικάζω τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ραφαέλ Μουρούα Μανρίκες. Στέλνω την αλληλεγγύη μου στην οικογένειά του και στους δημοσιογράφους της Μπάχα Καλιφόρνια», ανέφερε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Κάρλος Μεντόσα.

Ο Ραφαέλ Μουρούα ήταν διευθυντής ενός τοπικού σταθμού και εξαφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal, το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές. Η εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στο Μεξικό, Μπαλμπίνα Φλόρες, είπε επίσης ότι ο Μουρούα είχε προσφύγει στον κυβερνητικό οργανισμό που αναλαμβάνει την προστασία των δημοσιογράφων.

Το Μεξικό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη Συρία, αφού από το 2000 έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι. Το 2018, δέκα δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εγκλήματα αυτά παρέμειναν ατιμώρητα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις