ΚΟΣΜΟΣ

Μολότοφ και κυνηγητό στα δάση της Γερμανίας

Μολότοφ και κυνηγητό στα δάση της Γερμανίας

Με βόμβες μολότοφ «υποδέχτηκαν» Γερμανοί διαδηλωτές το τρένο που μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα από τη Γαλλία, με προορισμό το Γκόρλεμπεν της Γερμανίας.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στις σιδηροδρομικές γραμμές, από όπου το τρένο θα έμπαινε στο γερμανικό έδαφος.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το απόγευμα, ανάμεσα σε 400 αστυνομικούς και 300 διαδηλωτές, στο δάσος έξω από την πόλη Ντάνενμπεργκ, η οποία βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων του Γκόρλεμπεν.

Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ και άλλους εμπρηστικούς μηχανισμούς στους αστυνομικούς. Ένα αστυνομικό όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες. Όταν ένα πυροσβεστικό όχημα προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, οι διαδηλωτές το μπλόκαραν και του έσκασαν τα λάστιχα.

Σε άλλο κοντινό σημείο, μια ομάδα τριάντα ατόμων πραγματοποίησε κατάληψη στις σιδηροδρομικές γραμμές, ώστε να εμποδιστεί η διέλευση του τρένου. Σε ένα τρίτο σημείο επεισοδίων, η αστυνομία έκανε χρήση κανονιών νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Παρόλα αυτά δεν έγινε καμία σύλληψη ούτε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις του Γκόρλεμπεν και οποιεσδήποτε άλλες στη Γερμανία δεν είναι ασφαλείς για να αποθηκεύσουν πυρηνικά απόβλητα.