ΚΟΣΜΟΣ

Λάθη διαχείρισης και επικοινωνίας παραδέχθηκε ο Θαπατέρο

Λάθη διαχείρισης και επικοινωνίας παραδέχθηκε ο Θαπατέρο

Τη μεγάλη ήττα των Σοσιαλιστών στις εθνικές εκλογές προσπάθησε να εξηγήσει ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο.

«Κάναμε λάθη στη διαχείριση και στην επικοινωνία» παραδέχθηκε ο Θαπατέρο, μιλώντας σε στελέχη του κόμματος, μία εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές, θριαμβευτής των οποίων ανεδείχθη ο Μαριάνο Ραχόι.

Επίσης, ο Θαπατέρο εκτίμησε ότι η Ευρώπη δεν είναι ικανή να βρει μια λύσει στην κρίση χρέους, ενώ απέδωσε την ήττα των εκλογικών αποτελεσμάτων στην οικονομική κρίση, που εκτίναξε την ανεργία στο 21,52%.

«Δεν είναι δικαιολογία. Η βασική εξήγηση για τα ιδιαίτερα αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα είναι οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης» ανέφερε ο Θαπατέρο.

Πάντως, ο ίδιος υποστήριξε ότι τα μέτρα λιτότητας, παρά τη δυσαρέσκεια που προκάλεσαν, εντάσσονται σε μια προσπάθεια να αποφύγει η Ισπανία «αυτό που συνέβη σε άλλες χώρες, οι οποίες έχασαν την αυτονομίας τους».

«Κάναμε αυτό που ήταν αναγκαίο γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή», υπογράμμισε ο Θαπατέρο, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες έγιναν υπό ελάχιστα ευνοϊκές συνθήκες, καθώς η ΕΕ δεν είναι ικανή να βρει μια διαρθρωτική λύση στην κρίση χρέους.