ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: «Θαύμα» μέσα στα ερείπια - Έβγαλαν ζωντανή 5χρονη από το κτήριο που κατέρρευσε

Κωνσταντινούπολη: «Θαύμα» μέσα στα ερείπια - Έβγαλαν ζωντανή 5χρονη από το κτήριο που κατέρρευσε
Μέχρι στιγμής 3 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί

Ένα κοριτσάκι 5 ετών βγήκε ζωντανό το πρωί της Πέμπτης (07/02) από τα ερείπια του 8ώροφου κτηρίου που κατέρρευσε την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.

Το παιδί βγήκε ζωντανό αφού παρέμεινε θαμμένο στα μπάζα επί δεκαοκτώ ώρες, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής 3 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ ακόμα 12 έχουν διασωθεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Άγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια της κατάρρευσης αλλά και ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν εντός του κτηρίου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1992.

Σύμφωνα με τις Αρχές, 43 άνθρωποι έχουν καταγραφεί ως ένοικοι σε αυτή την πολυκατοικία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, οι τρεις πάνω όροφοι του κτηρίου είχαν χτιστεί παράνομα, ενώ στο ισόγειο λειτουργούσε χωρίς άδεια ένα εργαστήριο υφαντουργίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά προτού ανασυρθεί ζωντανό το κορίτσι ο Γερλικαγιά δήλωσε ότι οι διασώστες «μίλησαν σε ένα κορίτσι με το όνομα Χαβά». «Μιλάνε μαζί της τώρα. Ελπίζουμε με τις προσευχές μας και τις προσπάθειές τους να φτάσουμε σε αυτό το κορίτσι», πρόσθεσε.

Ο Γερλικαγιά διευκρίνισε ότι από τους 12 τραυματίες που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύκτα αναζητώντας εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ζητούσαν να επικρατήσει απόλυτη ησυχία προκειμένου να μπορέσουν να αφουγκραστούν τυχόν ήχους από παγιδευμένους ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις