ΚΟΣΜΟΣ

Έτριβαν τα μάτια τους! Χιμπατζήδες απέδρασαν από ζωολογικό κήπο με «κινηματογραφικό» τρόπο (pics)

Έτριβαν τα μάτια τους! Χιμπατζήδες απέδρασαν από ζωολογικό κήπο με «κινηματογραφικό» τρόπο (pics)
Χρησιμοποίησαν «σκάλα» για να βγουν από το κλουβί
PIXABAY

Την υψηλή νοημοσύνη τους απέδειξαν για άλλη μια φορά οι χιμπατζήδες

Χιμπατζήδες χρησιμοποίησαν ένα κλαδί ως... αυτοσχέδια σκάλα για να αποδράσουν από τον ζωολογικό κήπο του Μπέλφαστ στην Ιρλανδία, πραγματοποιώντας τη δεύτερη απόδραση από τον ζωολογικό κήπο της πόλης τις τελευταίες εβδομάδες.

Εκμεταλλεύτηκαν τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία για να «σχεδιάσουν» την απόδραση τους.

Την πρώτη απόδραση στο ζωολογικό κήπο του Μπελφαστ είχε κάνει ένα κόκκινο πάντα με το όνομα Άμπερ πριν από περίπου ένα μήνα.

Επισκέπτες του ζωολογικού κήπου ανέφερε ότι είδαν ένα από τους χιμπατζήδες να περπατά ανάμεσα τους.

Ο φροντιστής του πάρκου Alyn Cairns ανέφερε ότι τα δέντρα είχαν ταλαιπωρηθεί από τις καταιγίδες επιτρέποντας στα ζώα αυτά να τα σπάσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως σκάλες διαφυγής. «Είναι έξυπνα πρωτεύοντα και ξέρουν ότι δεν πρέπει να είναι έξω από τον χώρο τους, έτσι επέστρεψαν μόνα τους πίσω», είπε, σύμφωνα με το Guardian.

Η Ντανιέλ Μονάγκχαν, που είχε επισκεφτεί το πάρκο με τα παιδιά της την ημέρα του περιστατικού εξέφρασε τις ανησυχίες της για την ασφάλεια. «Πάγωσα και φυσικά έχοντας τα παιδιά μαζί μου προσπάθησαν να μην δείξω το φόβο μου. Αλλά αναρωτιόμουν συνεχώς, τι θα γίνει αν κάποιο προσπαθήσει να μας επιτεθεί ή αρπάξει κάποιο παιδί και φύγει; Έπρεπε να μείνουμε ήρεμοι. Ίσως να είχε πάρει άλλη τροπή αν τα ζώα ήταν επιθετικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν. Απλά μας προσπέρασαν και ήταν πραγματικά μεγαλοπρεπές αυτό που συνέβη», είπε.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις