ΚΟΣΜΟΣ

Δεν φαντάζεστε από τι θα είναι φτιαγμένα τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (pics)

Δεν φαντάζεστε από τι θα είναι φτιαγμένα τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (pics)
Ένα πολύ ισχυρό οικολογικό μήνυμα έστειλε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο

Οι νικητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 θα βραβευτούν με μετάλλια κατασκευασμένα από μέταλλα που ανακτήθηκαν από παλιά κινητά τηλέφωνα και Laptops

Η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη μιας εκστρατείας για να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακυκλώσουν τα παλιά κινητά τους, ώστε να χρησιμοποιηθούν τα μέταλλα στο εσωτερικό των συσκευών για την κατασκευή των μεταλλίων.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές τόνισαν ότι «σκόπος του πρότζεκτ είναι τα πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός, το ασήμι και ο χαλκός να προέλθουν από μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες θα ανακυκλωθούν για την παραγωγή των μεταλλίων που θα απονεμηθούν στους αθλητές των Αγώνων του 2020».

«Έξυπνα» κινητά, φωτογραφικές μηχανές, λάπτοπ και άλλες μικρές ηλεκτρικές συσκευές που πλέον δεν χρησιμοποιούνται έγιναν δωρεά με ενθουσιασμό από τους Ιάπωνες από όλη τη χώρα, βοηθώντας στο μέγιστο στη συγκέντρωση του απαραίτητου αριθμού μετάλλων που χρειαζόταν ώστε να κατασκευαστούν τα μετάλλια.

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον οκτώ τόνοι μετάλλου από παλιά κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Εκατομμύρια κινητές συσκευές απαιτούνται, προκειμένου να συγκεντρωθεί αρκετό υλικό για τα περίπου 5.000 μετάλλια που αναμένεται να απονεμηθούν.

Τέλος, όσον αφορά στο σχέδιο των μεταλλίων αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σχετικές ειδήσεις