ΚΟΣΜΟΣ

«Μακάβρια» πτήση: Όλοι οι επιβάτες ήταν νεκροί!

«Μακάβρια» πτήση: Όλοι οι επιβάτες ήταν νεκροί!
Η νέα θεωρία για το τι συνέβη στη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους πιθανόν να ήταν ζωντανός μέχρι την πτώση στη θάλασσα - Η νέα θεωρία για το τι συνέβη στη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines.

Τη δική της θεωρία για τα αίτια του δυστυχήματος της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014 και έκτοτε το τι ακριβώς συνέβη στο αεροσκάφος παραμένει ασαφές, δίνει η ειδική στην αεροπλοΐα δημοσιογράφος και συγγραφέας Κριστίν Νεγκρόνι.

Μιλώντας στην Daily Star, η Νεγκρόνι εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπήρξε απότομη αποσυμπίεση στην καμπίνα του αεροσκάφους, που ταξίδευε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Σύμφωνα με την ίδια, είναι πολύ πιθανό ο πιλότος του αεροσκάφους, Zaharie Ahmad Shah, να βρισκόταν στην τουαλέτα όταν συνέβη η αποσυμπίεση και στο πιλοτήριο ήταν μόνο ο συγκυβερνήτης του, ο Fariq Abdul Hamid. Ο Hamid δεν μπόρεσε να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος, καθώς υπέστη υποξία, δηλαδή ο εγκέφαλός του δεν οξυγονωνόταν επαρκώς.

Στο επίκεντρο της έρευνάς της βρίσκεται η μυστηριώδης στροφή που φαίνεται πως έκανε το αεροσκάφος 38 λεπτά μετά την απογείωσή του, στρίβοντας δυτικά. Οι ερευνητές πιστεύουν πως το αεροπλάνο έπεσε κάπου στον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά της Αυστραλίας, αφού του τελείωσαν τα καύσιμα.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο πιλότος πιθανόν την ώρα της συντριβής να βρισκόταν στην τουαλέτα δίπλα στο κόκπιτ, όπου και εγκλωβίστηκε, με αποτέλεσμα ο συγκυβερνήτης να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Σε περιπτώσεις αποσυμπίεσης το οξυγόνο επαρκεί μόνο για 15 λεπτά. Είναι πιθανόν, σύμφωνα με τη Νεγκρόνι, να μην επέζησε κανείς, πλην του συγκυβερνήτη, ο οποίος επιχείρησε στροφή για να επιστρέψει και να προσγειώσει το αεροπλάνο στην αεροπορική βάση του Langkawi, απ’ όπου λίγο καιρό πριν είχε αποφοιτήσει ως πιλότος.

Η συγγραφέας εκτιμά ότι πιθανόν ο συγκυβερνήτης να επιχείρησε να πάει στο Langkawi, καθώς του ήταν οικείο το περιβάλλον και ο αεροδιάδρομος, κι έτσι θα μπορούσε να προσγειώσει πιο εύκολα το αεροσκάφος.

Όμως κι εκείνος έχασε τη ζωή του από την έλλειψη οξυγόνου κι έτσι πιθανολογείται ότι το αεροσκάφος έμεινε στον αέρα ανεξέλεγκτο, κάνοντας ακανόνιστη πορεία, μέχρι που συνετρίβη.

Σύμφωνα με τη θεωρία της, αν ο πιλότος δεν ήταν εκείνη την ώρα στην τουαλέτα, με την εμπειρία του ίσως να είχε αποδειχθεί καθοριστική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις