ΚΟΣΜΟΣ

Το χαμόγελο του νεογέννητου που «πάγωσε» τις μαίες και τη μαμά του (pics)

Το χαμόγελο του νεογέννητου που «πάγωσε» τις μαίες και τη μαμά του (pics)
Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν μόλις είδαν το νεογέννητο
PIXABAY

Η συχνότητα εμφάνισης αυτού του φαινομένου σε νεογέννητο είναι 1:3000 γεννήσεις - Έμειναν έκπληκτες οι μαίες και η μητέρα του

Η Μπέθανι Γκριν από τη Βρετανία κράτησε ευτυχισμένη τη νεογέννητη κόρη της στην αγκαλιά της, και ήταν σίγουρη ότι δεν είχε αντρικρίσει ποτέ ξανά κάτι τόσο όμορφο.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε υγιέστατο στις 16 Ιανουαρίου.

Το βρέφος της την κοίταξε με τα μεγάλα του μάτια, κάνοντάς την να «λιώσει». Όταν όμως μετά από λίγες στιγμές άνοιξε το στοματάκι του, η γυναίκα έμεινε άφωνη από το σοκ, αντικρίζοντας κάτι που σίγουρα δεν περίμενε να δει στο στόμα του.

Λίγη ώρα αργότερα, η νέα μητέρα και οι μαίες, συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν μπροστά σε ένα σπάνιο φαινόμενο.

Το νεογέννητο μωρό είχε ένα δόντι στα κάτω ούλα. Αν και το φαινόμενο εμφανίζεται με συχνότητα 1:3000 γεννήσεις, το μωρό της Μπέθανι είχε κάτι ακόμα πιο σπάνιο.

Συνήθως τα δόντια αυτά είναι μικρά και ετοιμόρροπα. Στην περίπτωση, όμως, της μικρής Έιβερι, το δόντι φαίνεται αρκετά ισχυρό και μεγαλώνει ραγδαία με αποτέλεσμα σήμερα να είναι τεράστιο σε σχέση με το μέγεθός της.

Η μαμά Γκριν, πάντως, αποφάσισε να κάνει ήδη την πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο προκειμένου να έχει μια πιο επιστημονική άποψη για την υγεία του μωρού

Τα περισσότερα μωρά βγάζουν το πρώτο τους δοντάκι μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών. Κάποια νεογέννητα όμως έρχονται στον κόσμο με ένα ή περισσότερα νεογνικά δόντια.

Υπάρχουν, ωστόσο, τρεις λόγοι σύμφωνα με τον καθηγητή Richard Welbury για τους οποίος αποφασίζεται να αφαιρεθεί αυτό το δόντι – ή τα παραπάνω με τα οποία μπορεί να γεννηθεί ένα μωρό. «Ο πρώτος είναι ότι μπορεί να εμποδίζει την αναπνοή του βρέφους αν βγει μόνο του, μπορεί να καταλήξει στα πνευμόνια του, ο δεύτερος είναι ότι μπορεί να τραυματίσει τη γλώσσα του βρέφους και ο τρίτος ότι μπορεί να προκαλέσει τραύμα στο στήθος της μητέρας κατά τον θηλασμό».

Η 18χρονη Μπέθανι, πάντως, είχε ήδη αποφασίσει να ταΐζει με μπουκάλι το μωρό της. Δήλωσε πως «δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν έγκυος μέχρι που έγινα έξι ή επτά μηνών, οπότε όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, όταν άρχισε να φαίνεται».

Δείτε τις εικόνες από το νεογέννητο βρέφος στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Ποιος αγόρασε τη βίλα του Φυντανίδη στην Τήνο - Πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ!

Αποκάλυψη: Μετά τη Δαλάκα μπαίνει στο Survivor και ο… (pics)