ΚΟΣΜΟΣ

«Πρόβα πολέμου» από τους Τούρκους: Βγάζουν αρμάδα 102 πλοίων σε Αιγαίο και Μεσόγειο

«Πρόβα πολέμου» από τους Τούρκους: Βγάζουν αρμάδα 102 πλοίων σε Αιγαίο και Μεσόγειο
Τεράστια άσκηση με περισσότερα από 100 πλοία του Πολεμικου Ναυτικού της Τουρκίας/ Πηγή AP

Δύο ημέρες μένουν για να ξεκινήσει η «Γαλάζια Πατρίδα» μεγάλη άσκηση της Τουρκίας που θα επεκταθεί σε όλες τα θάλασσα ύδατα που περιβάλλουν τη γειτονική χώρα. Στις 27 Φεβρουαρίου, τα Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας θα συμμετάσχει στην τεράστια άσκηση με 102 πλοία.

Μια αρμάδα από φρεγάτες, κορβέτες και υποβρύχια θα ξεκινήσουν από τις ναυτικές βάσεις του Γκιολτζούκ (θάλασσα Μαρμαρά - Κωνσταντινούπολη) και της Ακσάζ (Αιγαίο – πάνω από Ρόδο) και θα ανοιχθούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στη γιγαντιαία πρόβα πολέμου όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού CNNTürk το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας ενέταξε όλες τις δυνάμεις του.

Δυνάμεις πεζοναυτών, αεροπλάνα της ακτοφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα θα λάβουν επίσης μέρος, την οποία το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας φρόντισε να διαφημίσει και με οπτικό υλικό.

Από το στρατό ξηράς, θα συμμετάσχουν τα ελικόπτερα Ατάκ και από την Πολεμική Αεροπορία 20 μαχητικά αεροσκάφη.

Για πρώτη φορά θα εκτοξευτούν επίσης στη θάλασσα τα τουρκικής κατασκευής πυρομαχικά με τα πυροβολικά συστήματα Τζιρίτ και Ουμτάς.

Οι φρεγάτες και οι κορβέτες θα χτυπούν στόχους στην επιφάνεια της θάλασσας, τα πλοία θα εκτοξεύουν πυραύλους εναέριας άμυνας εναντίον μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ο στρατός θα πραγματοποιεί βομβαρδισμούς στην ξηρά.

Επίλεκτες μονάδες SAT και SAS μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιούν αποβάσεις και, σύμφωνα με το σενάριο, θα αιχμαλωτίζουν χερσαίες μονάδες του εχθρού.

Στην άσκηση θα συμμετέχει και το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της οικογένειας του γαμπρού του Ερντογάν, το TB2 UAV Bayaktar.

Μέχρι τις 8 Μαρτίου τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα επισκεφτούν 41 λιμάνια. Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, θα παρακολουθεί την άσκηση από πολεμικό πλοίο.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Η Ωκεανίδα «χτυπά» την Κρήτη - Πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος (pics+vid)

«Θρίλερ» στην υπόθεση Τοπαλούδη: Αυτό είναι το τρίτο πρόσωπο που εμπλέκεται στον βιασμό της

Σχετικές ειδήσεις