ΚΟΣΜΟΣ

LIVE: Η συνάντηση Τραμπ - Κιμ στο Βιετνάμ

LIVE: Η συνάντηση Τραμπ - Κιμ στο Βιετνάμ

Σε θετικό κλίμα οι επαφές των δύο ηγετών - Τραμπ: Ο Κίμ είναι σπουδαίος ηγέτης - Κίμ: Εφαρμόστηκαν αρκετά απ' όσα συμφωνήσαμε

Στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι πραγματοποιείται η δεύτερη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ γιονγκ Ουν.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

O Aμερικανός Πρόεδρος ξεκίνησε περίπου στις 13:15 (ώρα Ελλάδος) από το ξενοδοχείο του, προκειμένου να μεταβεί στο σημείο συνάντησης.

Με tweet του, λίγο πριν την συνάντηση, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι ο ίδιος και ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα προσπαθήσουν σκληρά για να έχουν αποτελέσμα τα στο ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου και «στην συνέχεια να κάνουμε την Βόρεια Κορέα οικονομική δύναμη».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι «καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και έτσι είμαστε εδώ σήμερα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε πως «είναι τιμή μου να είμαι εδώ με τον Πρόεδρο Κιμ, είναι τιμή μου να είμαστε εδώ μαζί στο Βιετνάμ. Είναι υπέροχο να είμαι μαζί σου. Ήταν πολύ πετυχημένη η πρώτη μας συνάντηση. Κάποιοι περίμεναν να γίνει νωρίτερα αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς προχωράμε».

Κανένας από τους δυο ηγέτες δεν απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Τραμπ και Κιμ δήλωσαν ευχαριστημένοι για την πραγματοποίηση της συνάντησης, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τονίζει πως «η πρώτη συνάντηση ήταν μια μεγάλη επιτυχία, αλλά αυτή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ο πρόεδρος Κιμ είναι σπουδαίος ηγέτης».

Από την πλευρά του ο Κιμ τόνισε ότι «έχουν εφαρμοστεί αρκετά από όσα συμφωνήσαμε μετά την πρώτη συνάντηση», κάνοντας έτσι το άνοιγμά του στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ακμάσει σαν το Βιετνάμ αν εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση παιδεραστίας: Το βίντεο - σοκ που «καίει» το Νίκο Γεωργιάδη

Σχετικές ειδήσεις