ΚΟΣΜΟΣ

Εμπλοκή στη Σύνοδο Κιμ Γιονγκ Ουν - Τραμπ: Δεν υπήρξε συμφωνία για τα πυρηνικά

Εμπλοκή στη Σύνοδο Κιμ Γιονγκ Ουν - Τραμπ: Δεν υπήρξε συμφωνία για τα πυρηνικά
Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Τραμπ – Κιμ στο Ανόι

Διέκοψαν ξαφνικά τη Σύνοδο στο Ανόι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεν κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από δύο ημέρες συναντήσεων στο Βιετνάμ.

Ωστόσο είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την οικονομία της, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προς το παρόν, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον», ανέφερε η Σάρα Σάντερς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή της.

Οι δύο ηγέτες επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους ενώ δεν αναμένεται να ξανασυναντηθούν μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το CNNi το χρηματιστήριο στη Νότια Κορέα σημειώνει απώλειες, μετά από την αλλαγή κλίματος στη Σύνοδο.

Η ειδικός σε θέματα Βόρειας Κορέας, Ολίβια Ένος, από το Ίδρυμα Heritage Foundation εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι καλύτερο να μην υπογραφεί καμία συμφωνία παρά μια κακή συμφωνία.

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωνε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλευρό του, καθώς άρχιζαν τις συνομιλίες τους για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει την προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας».

«Δεν πιέζομαι (…). Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτό για μένα», είπε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις