ΚΟΣΜΟΣ

Έδειξε πάλι τον μοχθηρό του εαυτό ο Ερντογάν: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της Τουρκίας»

Έδειξε πάλι τον μοχθηρό του εαυτό ο Ερντογάν: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της Τουρκίας»
Εκνευρισμένος ο Ερντογάν γιατί οι τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο δεν έχουν αποφέρει τα αναμενόμενα

«Εχθρούς της Τουρκίας» χαρακτήρισε τους Ελληνοκύπριους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας για ακόμη μια φορά τους τόνους της αντιπαράθεσης στην ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας του ότι «συμπορεύεται με τους Ελληνοκύπριους».

«Φοβάται. Και αν βρουν, λέει. Αν βρούμε, εμείς θα κερδίσουμε. Αλλά έφεραν το θέμα αυτό στην βουλή μιλώντας σαν τους Ελληνοκύπριους. Γίνανε πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τις δραστηριότητές μας στην Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων. Την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκύπριων, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε να περάσει έτσι μια τέτοια επίθεση. Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση περπατάει δίπλα δίπλα όχι μόνο με τους γκιουλενιστές, αλλά και με τους Ελληνοκύπριους. Την ώρα που εμείς τρέχουμε πίσω από εθνικές και εγχώριες λύσεις, αυτοί και μιλούν την ίδια γλώσσα με τους εχθρούς της Τουρκίας και επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για τη δεύτερη λεκτική επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από τις ανακοινώσεις για το κοίτασμα μαμούθ στην κυπριακή ΑΟΖ. Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, σε ομιλία του στη Ρίζε, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως αγοράστηκε και το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, το γεωτρύπανο ονομάζεται «Γιαβούζ», που σημαίνει δυνατός.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, το γεωτρύπανο αναμένεται να σταλεί στην Κύπρο για γεωτρήσεις.

«Πήραμε το νέο μας γεωτρύπανο. Το πρώτο μας γεωτρύπανο που το ονομάσαμε `Πορθητής` εξακολουθεί να κάνει ακόμη δραστηριότητες στα ανοιχτά της Αττάλειας. Πήραμε το δεύτερο γεωτρύπανό μας και του δώσαμε το όνομα ‘Γιαβούζ’. Το φέραμε στην Τουρκία και το δέσαμε στα ανοιχτά της Γιάλοβας (στο ναυπηγείο). Μετά τις εργασίες συντήρησης και ελέγχου και το ‘Γιαβούζ’ θα ξεκινήσει τις δραστηριότητες γεώτρησης στη Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν, πάντα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι το «Γιαβούζ» έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον Πορθητή και είναι ένα από τα 16 μεγαλύτερα γεωτρύπανα του κόσμου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα ενοικίου 2019 – Πώς θα κάνετε την αίτηση: Ποια είναι τα κριτήρια για να πάρετε τα χρήματα

Ξεχάστε για λίγο το μετρό της Αθήνας και δείτε φωτογραφίες από το εντυπωσιακότερο μετρό του κόσμου

Γιάννης Μπεχράκης: Η συγκλονιστική στιγμή που ξεγέλασε το θάνατο πριν από 19 χρόνια

Σχετικές ειδήσεις