ΚΟΣΜΟΣ

Τι δώρο έκανε η Μέρκελ στον Ζάεφ

Τι δώρο έκανε η Μέρκελ στον Ζάεφ
«Χείρα βοηθείας» από το Βερολίνο στην κυβέρνηση των Σκοπίων.
ASSOCIATED PRESS / BORIS GRDANOSKI

Άνγκελα Μέρκελ | Ζόραν Ζάεφ | Ειδήσεις: Όλο δώρα είναι εδώ και λίγο καιρό το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών προς τους Σκοπιανούς.

Το Βερολίνο ενέκρινε τη δωρεά οχημάτων για τις ανάγκες της συνοριακής αστυνομίας της γείτονος καθώς και υποδήματα για τους Σκοπιανούς συνοριοφύλακες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την αποστολή συνολικά 20 οχημάτων «Dacia Duster» αξίας 323 χιλιάδων ευρώ και 351 ζεύγη μπότες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη δωρεά της Γερμανίας προς τις αστυνομικές μονάδες του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, συνολικής αξίας πάνω από 660 χιλιάδες ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν υπογραφεί διμερείς πράξεις, συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σύντομα πρόκειται να υπογραφεί η συνεργασία των δύο πλευρών για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

«Όλα τα χρόνια, σχεδόν από την ανεξαρτησία της χώρας μας, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ήταν μία από τις χώρες, χωρίς αναβολές και δισταγμούς, που συνέβαλε τεράστια στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα κοινωνία, ώστε να ετοιμασθεί να γίνει πλήρες μέλος των ευρω-ατλαντικών ενώσεων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπασόφσκι με την ευκαιρία της παραλαβής της γερμανικής δωρεάς.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο - Πένθος στο «στην Υγειά μας» (pics)

Καταργείται η αλλαγή ώρας - Δείτε πότε

Δικαστική απόφαση - «βόμβα»: Αναδρομικά 17.018 ευρώ σε χιλιάδες εργαζόμενους

Σχετικές ειδήσεις