ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Λονδίνο: Ύποπτο πακέτο και στο κοινοβούλιο

Συναγερμός στο Λονδίνο: Ύποπτο πακέτο και στο κοινοβούλιο

Nέος συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο, με βρετανικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στο κοινοβούλιο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της μητροπολιτικής αστυνομίας και πυροτεχνουργοί.

Όπως γράφει το Sky News, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τραυματισμούς.

Η νέα αυτή κινητοποίηση έρχεται μόλις μερικές ώρες μετά από μια ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο πακέτο στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Οι εργαζόμενοι δεν άνοιξαν τον φάκελο και ενημέρωσαν άμεσα την αστυνομία. Οι χώροι του πανεπιστημίου εκκενώθηκαν προληπτικά και δεν τραυματίστηκε κανείς, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συναγερμός και στην τράπεζα του Εδιμβούργου

Οι αστυνομικές Αρχές κλήθηκαν σήμερα να διερευνήσουν και ένα περιστατικό στην τράπεζα του Εδιμβούργου, που ωστόσο αποδείχτηκε εσφαλμένος συναγερμός. Ο «ύποπτος φάκελος» περιείχε τελικώς διαφημιστικό υλικό.

Είναι η δεύτερη μέρα στη σειρά που οι Αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκαν σε συναγερμό για ύποπτους φακέλους που εστάλησαν σε διάφορα κτήρια.

Χθες, Τρίτη, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα έπειτα από τον εντοπισμό αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στα αεροδρόμια του City και του Heathrow στο Λονδίνο και στον σταθμό Waterloo.

Οι Αρχές έλαβαν κλήσεις το απόγευμα της Τρίτης για τρία διαφορετικά περιστατικά ύποπτων πακέτων στα τρία σημεία του Λονδίνου, με διαφορά μερικών ωρών η μία από την άλλη.

Η μητροπολιτική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα τρία αυτά πακέτα – όλοι λευκοί ταχυδρομικοί φάκελοι μεγέθους Α4, που περιείχαν μικρότερους κίτρινους φακέλους- εξετάστηκαν από ειδικούς, οι οποίοι βρήκαν μέσα μικρούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.