ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: Υπάρχει βούληση για επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

Ζάεφ: Υπάρχει βούληση για επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια
Τι έχει δηλώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός
ΑΠΕ-ΜΠΕ

O πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές για την πραγματοποίηση επίσκεψης στα Σκόπια από τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να πραγματοποιηθεί, πρώτα η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, εδώ στα Σκόπια, και ακολούθως να κάνω και εγώ ανταποδοτική επίσκεψη. Δεν έχουμε καθορίσει ημερομηνίες. Μόλις συμφωνηθούν θα τις ανακοινώσουμε άμεσα», είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, απαντώντας σήμερα (07/03/2019) σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, και πρόσθεσε ότι εναπόκειται στον Έλληνα πρωθυπουργό να πει πότε είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

«Εμείς είμαστε εδώ. Από την 1η Απριλίου ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία (σ.σ. των προεδρικών εκλογών στα Σκόπια), οπότε είμαστε εδώ. Θα χαρούμε, ένας τόσο υψηλόβαθμος επισκέπτης, ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας, η οποία είναι ο νότιος γείτονάς μας και μεγάλος φίλος, να επισκεφθεί την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την πρωτεύουσά μας, τα Σκόπια», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σημειώνεται ότι την προοπτική να επισκεφθεί τα Σκόπια το αμέσως επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, και ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αναφορές ελληνικών μέσων ενημέρωσης που προσδιόριζαν τον χρόνο τις επίσκεψης για τις αρχές Απριλίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποιες Πρέσπες; Ως «Μακεδονία» τα Σκόπια στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

Τέλος το «Μακεδονία ξακουστή»; Κυρώσεις σε όποιον φωνάζει «αλυτρωτικά» συνθήματα

Σχετικές ειδήσεις