ΚΟΣΜΟΣ

Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβάτες (pics + vid)

Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβάτες (pics + vid)

Αεροπορική τραγωδία στην πτήση προς Ναϊρόμπι από την Αντίς Αμπέμπα.

Tραγική κατάληξη είχε η πτήση ET 302 με προορισμό το Ναϊρόμπι από την Αντίς Αμπέμπα καθώς συνετρίβη για άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία, μόλις 6 λεπτά μετά την απογείωση. Αναφορές για νεκρούς, σε εξέλιξη οι έρευνες για τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing, το οποίο έπεσε 62 χιλιόμετρα νότια της Αντίς Αμπέμπα, κοντά στην πόλη Bishoftu.

«Εκ μέρους του γραφείου του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης αλλά και του λαού της Αιθιοπιάς, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους στην πτήση της Ethiopian Airlines, που πραγματοποιούσε πτήση προς Ναϊρόμπι», ανέφερε στο Twitter το γραφείο του Αιθίοπα πρωθυπουργού, Abiy Ahmed.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters το τραγικό γεγονός: «Μπορώ να σας επιβεβαιώσω το συμβάν. Συνέβη στις 8:44». Το Boeing ήταν ολοκαίνουργιο καθώς είχε παραληφθεί από την Ethiopian Airlines μόλις πριν από 4 μήνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

«Η Ethiopian Airlines και το προσωπικό της έχουν στείλει μονάδες διάσωσης στον τόπο του δυστυχήματος και κάνει τα πάντα για να παρέχει βοήθεια στα σωστικά συνεργεία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 149 επιβάτες και 8 άτομα προσωπικό. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την τύχη τους, όπως και οι λόγοι συντριβής του αεροπλάνου. Εκφράζονται φόβοι πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

Αυτό είναι το δεύτερο αεροπλάνο της εταιρεία που συνετρίβη τα τελευταία 9 χρόνια, καθώς το 2010 είχε πέσει στην Μεσόγειο Θάλασσα ένα ακόμα, με προορισμό την Βυρητό, με τραγικό απολογισμό 90 νεκρούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μοιραίο Boeing των Ethiopian Airlines, είναι ίδιου τύπου με εκείνο της Lion Air της Ινδονησίας, το οποίο στις 13 Οκτωβρίου είχε συντριβή μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, με αποτέλεσμα τον θάνατο 189 επιβατών.

Αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο, τότε θα μιλάμε για την μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία της χώρας. Το 1996 πτήση που εκτελούσε ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο, είχε καταληφθεί από αεροπειρατές, με έναν από τους κινητήρες να βγαίνει εκτός λειτουργίας και τραγικό επίλογο την συντριβή σε κοραλιογεννή ύφαλο στον Ινδικό Ωκεανό. 123 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τους συνολικά 175 επιβαίνοντες.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου

Όπως αναφέρει το Flightradar24, ο πιλότος του Boeing 737, λίγο πριν χαθεί το στίγμα του αεροπλάνου από τα ραντάρ είχε πει στον πύργο ελέγχου πως «η κατακόρυφη ταχύτητα είναι ασταθής».

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Πέθανε Ελληνίδα ηθοποιός

ΣΟΚ στο Power of Love: Μετέφεραν εσπευσμένα παίκτη στο νοσοκομείο

Καιρός: Σκάει ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό μετά την Καθαρά Δευτέρα – Πού θα χτυπήσουν έντονα φαινόμενα

Σχετικές ειδήσεις