ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Δικαστήριο αθώωσε βιαστές επειδή το θύμα ήταν... άσχημο!

ΣΟΚ: Δικαστήριο αθώωσε βιαστές επειδή το θύμα ήταν... άσχημο!

Σάλος από την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν αθώοι από την κατηγορία του βιασμού δύο άντρες, καθώς το θύμα τους ήταν «πολύ αρρενωπό» και «καθόλου ελκυστικό»!

Η απόφαση αυτή ελήφθη το 2017, έγινε όμως γνωστή μόλις τώρα στην Ιταλία, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της χώρας άσκησε έφεση και η υπόθεση ανοίγει ξανά.

Ο βιασμός καταγγέλθηκε από μία 22χρονη γυναίκα στην Ανκόνα της Ιταλίας το 2015. Η πρώτη δίκη έγινε το 2016 και τότε οι δύο άντρες κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για το έγκλημά τους.

Τότε ασκήθηκε έφεση από τους κατηγορούμενους και αθωώθηκαν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώ μεταξύ των δικαιολογητικών της απόφασης υπάρχει ένα έγγραφο που αναφέρει πως οι ισχυρισμοί της γυναίκας δεν ήταν αξιόπιστοι, καθώς εκείνη έμοιαζε με άντρα και έτσι δεν ήταν ελκυστική!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το χειρότερο είναι πως οι δικαστές που έβγαλαν αυτή την παράλογη απόφαση, ήταν όλοι γυναίκες και έβγαλαν τα συμπεράσματα αυτά από μια φωτογραφία της γυναίκας και από τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων πως δεν τους άρεσε. Ο ένας από αυτούς είπε επίσης ότι είχε καταχωρήσει την γυναίκα αυτή στο κινητό του ως «Βίκινγκ»!

«Διαβασα αυτή την απόφαση το 2017 και απευθύνθηκα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ηταν αηδιαστικό. Οι δικαστές βρήκαν διάφορους λόγους για να τους αθωώσουν και ένας από αυτούς ήταν πως το θύμα ήταν άσχημο και μάλιστα παραθέτουν στα πρακτικά και μια φωτογραφία για να το τεκμηριώσουν», δήλωσε στην Guardian η Τσίντζια Μολινάρο, η δικηγόρος του θύματος.

Σύμφωνα με το θύμα, οι δύο άντρες έριξαν ναρκωτικό χάπι στο ποτό της γυναίκας σε μια κοινή τους έξοδο μετά από μάθημα. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα είχε αποφανθεί ότι οι τραυματισμοί της ήταν συμβατοί με βιασμό και βρήκε υπνωτική ουσία στο αίμα της.

Η δικηγόρος ανέφερε πως το θύμα επέστρεψε στην χώρα καταγωγή της, το Περού, καθώς η κοινωνία της Ανκόνα την κατέκρινε, μετά την καταγγελία του βιασμού.

Διαβάστε επίσης:

«Μυρίζει» μπαρούτι: Ο Ερντογάν αποκλείει το μισό Αιγαίο για ασκήσεις με παράνομη NAVTEX

Σχετικές ειδήσεις