ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση του Ομπάμα στους Αμερικανούς να κάνουν υπομονή

Έκκληση του  Ομπάμα  στους Αμερικανούς να κάνουν υπομονή

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τους αμερικανούς ψηφοφόρους να συνεχίσουν να ελπίζουν πως θα έλθει σύντομα η αλλαγή που τους είχε υποσχεθεί το 2008, επισημαίνοντας πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κάνει στροφή 180 μοιρών η χώρα.


Σε ομιλία του, σε συγκέντρωση δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη, ο Ομπάμα εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον που πλήττει την ηγετική του εικόνα.

«Μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουάσινγκτον, ίσως θα μπορούσα να μπω στον πειρασμό να σκεφτώ πως η αλλαγή ίσως να μην είναι τόσο δυνατή όσο νομίζαμε», τόνισε στους υποστηρικτές του.

«Πέρασαν τρία οδυνηρά χρόνια για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, του οποίου η επανεκλογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάκαμψη της οικονομίας και από τη μείωση το ποσοστού της ανεργίας που σήμερα αγγίζει το 9%.

Κάνοντας έναν απολογισμό ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τη βελτίωση του συστήματος υγείας, τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ, όπως και τα πλήγματα στην Αλ Κάιντα επισημαίνοντας πως χρειάζεται άλλη μια θητεία για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.«Κάτι για το οποίο νοιαζόμαστε διακυβεύεται στις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα χρειαστούν περισσότερα από μερικά χρόνια για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις δεκαετιών», ανέφερε ακόμη.

«Αν συνεχίσουμε να ξεπερνάμε τις απογοητεύσεις η αλλαγή θα έρθει», κατέληξε ο ίδιος .