ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία»

Η Ρωσία αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία»
Το Κρεμλίνο είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Kremlin Pool Photo via AP

Παρά τις ενστάσεις που είχε δημόσια εκφράσει, η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνώρισε εν τέλει τη γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική της ονομασία.

«Την 19η Φεβρουαρίου 2019 η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια έλαβε ένα σημείωμα από το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την ειδοποίηση της αλλαγής της επίσημης ονομασίας αυτής της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», τόνισε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει αυτή τη χώρα με την νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Θυμίζεται πως η Μόσχα είχε διατυπώσει επιφυλάξεις για την νομιμότητα της αλλαγής του ονόματος της χώρας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναφερθεί σε παραβιάσεις κατά τη διάρκεια έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και πάλι επισημαίνουμε με λύπη, ότι κατά την διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας επετράπησαν σοβαρές παραβιάσεις της εσωτερικής νομοθεσίας της μίας εκ των πλευρών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου με άσκηση ισχυρότατων πιέσεων από το εξωτερικό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

«Πιστεύουμε, ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες για το ότι οι δυτικές χώρες, είχαν ως γνώμονα τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα να εντάξουν το ταχύτερο τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και όχι την πρόθεση να συμβάλλουν στην διευθέτηση αυτή, μιας διμερούς στην ουσία διένεξης».