ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική εξέλιξη: Στη φυλακή το 22χρονο μοντέλο που «πιάστηκε» με ναρκωτικά στο αεροδρόμιο

Δραματική εξέλιξη: Στη φυλακή το 22χρονο μοντέλο που «πιάστηκε» με ναρκωτικά στο αεροδρόμιο

Tεράστια ποσότητα ηρωίνης στις αποσκευές της - Ξέσπασε σε λιγμούς μόλις ανακοινώθηκε η ποινή της.

Περίπου 8.5 κιλά ηρωίνης ανακαλύφθηκαν μέσα σε αγάλματα στις αποσκευές της 22χρονης Τσέχας, Tereza Hluskova, καθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση από τη Λαχόρη στο Ντουμπάι με τελικό προορισμό το Δουβλίνο.

Η Τσέχα καλλονή ισχυρίζεται ότι είχε επισκεφθεί το Πακιστάν για μια φωτογράφηση και ότι δεν ήξερε ότι υπήρχαν ναρκωτικά στη βαλίτσα της. «Μου είπαν ότι ήταν δώρα. Δεν ήξερα ότι υπήρχε κάτι μέσα σε αυτά», είχε δηλώσει στον τελωνειακό υπάλληλο που εντόπισε τα ναρκωτικά στις βαλίτσες της.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι η Χλούσκοβα είχε συναντήσει έναν Πακιστανό στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, ο οποίος διέθετε στούντιο φωτογράφησης. «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν πρότεινε στο μοντέλο να επισκεφθεί το Πακιστάν για την προώθηση μίας κορυφαίας εταιρείας μόδας. Εκείνη αποδέχθηκε την προσφορά έναντι παχυλής αμοιβής. Ήρθε στο Πακιστάν για μερικές ημέρες και προσπάθησε να φύγει από το αεροδρόμιο της Λαχόρης με μια βαλίτσα που της δόθηκε και περιείχε αγαλματάκια στα οποία βρίσκονταν κρυμμένα ναρκωτικά», τονίζουν οι τοπικές αρχές.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν έπειτα από έλεγχο των πακιστανικών αρχών στις τηλεφωνικές επαφές του μοντέλου, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών.

Η ιστορία του 22χρονου μοντέλου έγινε γνωστή όταν δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία της σύλληψης της στο αεροδρόμιο και στην οποία ποζάρει χαμογελαστή μαζί με τους αστυνομικούς που την συνέλαβαν.

Το 22χρονο μοντέλο θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπο με τη θανατική ποινή αν η ποσότητα των ναρκωτικών που μετέφερε ήταν πάνω από 10 κιλά.

Σχετικές ειδήσεις