ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη θάλασσα: Εκκενώνουν με ελικόπτερα ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο με 1.300 επιβάτες (pics+vid)

Θρίλερ στη θάλασσα: Εκκενώνουν με ελικόπτερα ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο με 1.300 επιβάτες (pics+vid)
Ελικόπτερα και σκάφη μεταφέρουν τους επιβάτες
twitter

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται ανοικτά της Νορβηγίας και αντιμετώπισε πριν λίγες ώρες προβλήματα με τον κινητήρα του.

Το κρουαζιερόπλοιο υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοικτά των δυτικών ακτών της χώρας, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι και φιλοξενεί 1.300 επιβάτες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

Από την πλευρά της, η υπηρεσία θαλάσσιων διασώσεων της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky πλέει ακυβέρνητο προς τη στεριά και εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Ελικόπτερα και σκάφη κατευθύνθηκαν προς την περιοχή, ενώ στην ξηρά έχουν ετοιμαστεί εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν τους επιβάτες, πρόσθεσε η υπηρεσία διασώσεων.

Ο άνεμος πνέει στην περιοχή με ταχύτητα 38 κόμβων, ενώ σύμφωνα με αναφορές από επιβάτες του πλοίου, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και το πλοίο έχει ήδη πάρει κλίση, με τα κύματα να το χτυπούν στα πλαϊνά του.

Οι πρώτοι 100 επιβάτες μεταφέρθηκαν στη στεριά γύρω στις 17:30 ώρα Ελλάδος και από εκεί θα μετακινηθούν σε ένα κοντινό χωριό, προκειμένου να τους βοηθήσουν οι ειδικοί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των νορβηγικών Αρχών.

Οι επιβάτες επιβιβάζονται ένας-ένας από το κατάστρωμα του πλοίου στα ελικόπτερα και μεταφέρονται σε ομάδες των 15-20 ανθρώπων σε ένα χωριό βόρεια της πόλης Μόλντε στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Δείτε στη gallery το κρουαζιερόπλοιο με τους 1.300 επιβάτες:

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης:

Το πλοίο ανήκει στη Viking Ocean Cruises, εταιρεία του ομίλου Viking Cruises, ιδρυτής του οποίου είναι ο Nορβηγός δισεκατομμυριούχος Τόρσταϊν Χάγκεν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικες μαθήτριες

Σοβαρό πρόβλημα υγείας για τον Χρήστο Μάστορα - Ακύρωσαν τις εμφανίσεις οι «Μέλισσες» (pics)

Σχετικές ειδήσεις