ΚΟΣΜΟΣ

Σούπερ τιμή για το πρώτο κόμικ Σούπερμαν!

Σούπερ τιμή για το πρώτο κόμικ Σούπερμαν!

Στο ασύλληπτο ποσό των 2,16 εκατομμύριων δολαρίων πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το αντίτυπο του πρώτου τεύχους κόμικ του Σούπερμαν, το οποίο μάλιστα είχε αγοραστεί έναντι μόλις 10 σεντς το 1938!

Πρόκειται για το ντεμπούτο του Σούπερμαν στο χαρτί, στο πρώτο τεύχος των Action Comics, το οποίο δημοπρατήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ και έσπασε κάθε ρεκόρ καθώς είναι η πρώτη φορά που περιοδικό κόμικ σπάει το φράγμα των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρόεδρος της εταιρίας ComicConnect που πραγματοποίησε την ιστορική δημοπρασία δήλωσε πως: « Όταν πέρυσι πουλήθηκε άλλο αντίτυπο του ίδιου τεύχους στην τιμή του 1.500.000 δολαρίων, ήμουν σίγουρος ότι αυτό το επίτευγμα θα έμενε ακατάρριπτο για πολλά χρόνια».

Ένα άλλο αντίτυπο του ''Action Comics Νο 1", το οποίο δείχνει τον ήρωα να σηκώνει στα χέρια του ένα πράσινο αυτοκίνητο και να το συνθλίβει σε ένα βράχο, είχε πωληθεί το προηγούμενο έτος για ένα εκατομμύριο δολάρια.

Μάλιστα, για να γίνει κατανοητή η σημασία του συγκεκριμένου αντιτύπου, αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι μόλις εκατό τεύχη εκείνης της πρώτης περιπέτειας του Σούπερμαν θεωρείται ότι υπάρχουν σήμερα, ωστόσο εκείνα που βρίσκονται σε καλά κατάσταση δεν ξεπερνούν τα πέντε.

Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει τα ονόματα του πωλητή και του αγοραστή, οι φήμες λένε ότι ακριβοπουλημένο τεύχος ανήκε στον διάσημο σταρ του Χόλυγουντ, Νίκολας Κέιτζ.

Πάντως, είναι γεγονός ότι το πιο ακριβό κόμικ όλων των εποχών κλάπηκε το 2000 και εντοπίστηκε τον περασμένο Απρίλιο σε αποθήκη στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης:

Κόμικ του Σούπερμαν πουλήθηκε για 2,16 εκατ. δολάρια!