ΚΟΣΜΟΣ

Ethiopian Airlines - Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία

Ethiopian Airlines - Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία
Associated Press

Νέα στοιχεία για τη μοιραία πτήση της Ethiopian Airlines που συνετρίβη μόλις έξι λεπτά μετά την απογείωσή της στις 10 Μαρτίου και παρέσυρε στον θάνατο 157 ανθρώπους, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι πιλότοι του Boeing 737 MAX 8 της μοιραίας πτήσης της Ethiopian Airlines, το οποίο συνετρίβη τον περασμένο μήνα κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, ακολούθησαν αρχικά τις οδηγίες που περιέχονταν σε εγχειρίδιο για να ανακτήσουν τον έλεγχο του επιβατικού αεροσκάφους μέσων αποστάσεων όταν ενεργοποιείται ένα αυτόματο σύστημα αποτροπής απώλειας στήριξης, προχωρώντας στην απενεργοποίησή του, αλλά αυτό δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα, αποκαλύπτει η εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Η συντριβή του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 157 άνθρωποι, οδήγησε στην καθήλωση του συνόλου του στόλου των 737 MAX σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η WSJ, το πρόβλημα εμφανίστηκε ενώ το αεροσκάφος είχε φτάσει σε υψόμετρο μόλις 137 μέτρων πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Ο συγκυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο, με σπαστή φωνή, ενώ ο βετεράνος πιλότος – που είχε 8.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του – πάσχιζε να επαναφέρει το Boeing στην σωστή κλίση.

Η Boeing είχε διανείμει νέες οδηγίες προς τους πιλότους για την απενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος αποτροπής απώλειας στήριξης μετά τη συντριβή αεροσκάφους του ίδιου τύπου, περίπου πέντε μήνες νωρίτερα.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζονται κι έχουν ενημερωθεί για τα μέχρι στιγμής ευρήματα με βάση την εξέταση των λεγόμενων «μαύρων κουτιών».

Διαβάστε επίσης:

Δήλωση - «βόμβα» της Δήμητρας Λιάνη για το βράδυ που πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου

ΣΟΚ: Δάσκαλος νηπιαγωγείου δηλητηρίασε 23 μαθητές του - Δείτε τι έριξε στο φαγητό τους