ΚΟΣΜΟΣ

Πενθεί το παγκόσμιο μπάσκετ: Πέθανε ο Τζον Χάβλιτσεκ

Πενθεί το παγκόσμιο μπάσκετ: Πέθανε ο Τζον Χάβλιτσεκ

Ένας από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς

Πέπλο πένθους έχει καλύψει το παγκόσμιο μπάσκετ και την οικογένεια των Μπόστον Σελτικς, από την είδηση του θανάτου του Τζον Χάβλιτσεκ.

Ο εμβληματικός ηγέτης των Κελτών πέθανε σε ηλικία 79 ετών, χτυπημένος από την πνευμονία, ενώ, είχε χτυπηθεί και από Πάρκινσον.

Ο Χάβλιτσεκ κατέκτησε 8 πρωταθλήματα με τους Σέλτικς, φορώντας τη φανέλα της ομάδας της Βοστόνης από το 1962 έως το 1978.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε με καμία άλλη ομάδα στην καριέρα του, ενώ βρέθηκε σε 13 All Star Game και ψηφίστηκε στο Hall of Fame το 1984, με την φανέλα του με το «17» να αποσύρεται από το σύλλογο.

Με ύψος 1.96 μέτρα, ο Χάβλιτσεκ ήταν ένας σύγχρονος γκαρντ/φόργουορντ πολύ μπροστά από την εποχή του, ο οποίος μπορούσε να επηρεάσει το παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ, έχοντας μέσους όρους καριέρας 20.8 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Συνολικά στην καριέρα του σημείωσε 26.395 πόντους και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Σέλτικς και ο 19ος στην ιστορία του ΝΒΑ.

«Είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες της ιστορίας του συλλόγου και το πρόσωπο πολλών μεγάλων στιγμών του. Ήταν ένας σπουδαίος πρωταθλητής, τόσο στο παρκέ όσο και στην κοινότητα, κερδίζοντας 8 πρωταθλήματα και όντας μία φορά MVP των τελικών, ενώ έχει σπουδαία ρεκόρ της ομάδας, όπως με τους περισσότερους πόντους και τις περισσότερες συμμετοχές», αναφέρει η ανακοίνωση των Σέλτικς.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Σχετικές ειδήσεις