ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή! Τα κατάφερε ο Ερντογάν - Θα επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Ανατροπή! Τα κατάφερε ο Ερντογάν - Θα επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αποφάσισε σήμερα την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο έχασε επίσης τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, είχε καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας για ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας παρατυπιών, όπως υποστηρίζει, και για διεξαγωγή νέων εκλογών.

«Υπάρχει εδώ μια αντιπαράθεση, είναι σαφές. Υπάρχει εδώ μια παρατυπία, αυτό είναι επίσης σαφές. Ας πάμε στο λαό και ας δούμε τι λέει και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα το δεχθούμε», είχε πει το Σάββατο ο Ερντογάν σε ομιλία του προς Τούρκους επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της επανάληψης των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη όπου νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυριότερου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Εκρέμ Ιμάμογλου.

Έπειτα από 17 ημέρες ενστάσεων και νέων καταμετρήσεων ο Εκρέμ Ιμάμογλου στις 17 Απριλίου ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου, μολονότι εκκρεμούσε αίτημα του AKP.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Είστε δικαιούχοι; Δείτε πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Ποσά και κριτήρια

Ασύλληπτη τραγωδία: Φρικτός θάνατος για 2χρονο αγοράκι - Έπεσε σε κατσαρόλα με καυτό νερό