ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Διάταγμα για σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας

Υεμένη: Διάταγμα για σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας

Διάταγμα για τη συγκρότηση κυβέρνησης ενότητας στην Υεμένη εξέδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της χώρας, Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι.

Επικεφαλής της κυβέρνησης ορίζεται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μοχάμεντ Μπασίντουα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba.

«Η κυβέρνηση έχει σχηματιστεί και θα ανακοινωθεί επίσημα το βράδυ» είχε δηλώσει νωρίτερα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «υπήρξε συμφωνία σχετικά με τα ονόματα» όσων θα αναλάβουν υπουργεία.

Η αντιπολίτευση αναλαμβάνει τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεννόησης, Πληροφοριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το κόμμα του απερχόμενου προέδρου, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, θα κρατήσει τα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών, Πετρελαίου και Τηλεπικοινωνιών.

Εν τω μεταξύ, μια επίθεση σημειώθηκε στα βόρεια της χώρας από φονταμενταλιστές σουνίτες, η οποία είχε στόχο σιίτες αντάρτες.

Τρεις σιίτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ανταρτών, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη Σααντά, προπύργιο των ανταρτών, όπου οι φονταμενταλιστές σουνίτες έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σχολείο και κατηγορούνται για προσηλυτισμό.