ΚΟΣΜΟΣ

Διαστρεβλώνει την ιστορία και προκαλεί ο Ερντογάν: «Οι Τούρκοι υπέστησαν γενοκτονία»

Διαστρεβλώνει την ιστορία  και προκαλεί ο Ερντογάν: «Οι Τούρκοι υπέστησαν γενοκτονία»
AP images

Για γενοκτονία των Τούρκων κάνει λόγο ο «σουλτάνος» Ερντογάν με αφορμή την εθνική επέτειο της Τουρκίας για την ίδρυση του σύγχρονου κράτους από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Εκατό χρόνια από την γενοκτονία του Πόντου όπου 353.000 Έλληνες Πόντιοι δολοφονήθηκαν και πολλαπλάσιοι εκδιώχθηκαν από την εστία τους ο Τούρκος πρόεδρος με περίσσια θράσους αναφέρθηκε σε γενοκτονία των Τούρκων.

«Όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία εγκατέλειψε τα Βαλκάνια, έγινε η μεγαλύτερη γενοκτονία κατά του έθνους μας» είπε χαρακτηριστικά διαστρεβλώνοντας την ιστορία και προκαλώντας.

«Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νιώθει ντροπή» συμπλήρωσε.

Αυτό σε συνέχεια δηλώσεων του το Σάββατο οπότε και στο μήνυμα του ο σουλτάνος υποστήριξε ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ «έδιωξε τους κατακτητές από τα εδάφη μας» σε μια προσπάθεια να διαγράψει τα θηριώδη εγκλήματα κατά του ποντιακού ελληνισμού.
Παράλληλα, σύμφωνα με το CNN Turk, υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν έχει υποπέσει σε κάνενα λάθος, αλλά μόνο έδιωξε όσους την πρόδωσαν.

«Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός» υποστήριξε.

Σχετικές ειδήσεις