ΚΟΣΜΟΣ

Aυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην Καλκούτα

Aυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην Καλκούτα

Τη ζωή σε 89 ανθρώπους στοίχισε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Καλκούτα της ανατολικής Ινδίας οι οποίοι εξέπνευσαν λόγω των αναπνευστικών επιπλοκών που τους προκάλεσε ο καπνός, σύμφωνα με την αστυνομία.


Η πυρκαγιά αποδόθηκε ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα, όπως ανέφερε στέλεχος του νοσοκομείου.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία εις βάρος της εταιρίας στην οποία ανήκει το ιδιωτικό νοσοκομείο κατηγορώντας την για αμέλεια και παραβίαση των κανόνων ασφάλειας, με αποτέλεσμα η άδεια λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος να ανακληθεί, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται τρεις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και 27 γυναίκες. Ήδη έχουν αναγνωριστεί οι 65 από τις 89 σορούς.
Άλλοι 92 ασθενείς εισήχθησαν σε άλλα νοσοκομεία μετά τη διάσωσή τους, ανέφερε η αστυνομία.

Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο 160 κλινών βρίσκεται σε μια υπερβολικά πυκνοκατοικημένη περιοχή στη συνοικία Ντακούρια της Καλκούτας, όπου η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι συνηθισμένη.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν 90 λεπτά ώστε να προσεγγίσουν το νοσοκομείο, σύμφωνα με μαρτυρίες από συγγενείς των θυμάτων .

Παρ’ότι κατόρθωσαν να τιθασεύσουν την εστία της πυρκαγιάς σε μερικές ώρες, ο καπνός από τις ιατρικές προμήθειες και τα φάρμακα, τα χημικά και τις φιάλες που βρίσκονταν στο υπόγειο κάλυψε τους ορόφους του κτιρίου παγιδεύοντας τους ασθενείς. Πολλά από τα θύματα βρίσκονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε μια πτέρυγα όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα και δεν ήταν σε θέση να μετακινηθούν.