ΚΟΣΜΟΣ

Ινδός... Χουντίνι βούτηξε αλυσοδεμένος στον Γάγγη και δεν ξαναβγήκε ποτέ

Ινδός... Χουντίνι βούτηξε αλυσοδεμένος στον Γάγγη και δεν ξαναβγήκε ποτέ
Πριν ξεκινήσει ο Λαχίρι είπε ότι είχε επιχειρήσει την ίδια απόδραση, στο ίδιο σημείο πριν από 21 χρόνια
AP

«Αν καταφέρω να απελευθερωθώ, θα είναι μαγικό. Αν όχι, θα είναι τραγωδία», είπε πριν βουτήξει στον ποταμό

Ένας Ινδός μάγος, καλλιτέχνης των αποδράσεων, βούτηξε στον ποταμό Γάγγη δεμένος με αλυσίδες για να αποδείξει ότι μπορούσε να λυθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όμως δεν επανεμφανίστηκε ποτέ και οι Aρχές τον θεωρούν πλέον αγνοούμενο.

Ο Σανσάλ Λαχίρι, γνωστός με το ψευδώνυμο «Τζαντούγκαρ Μαντρέικ» πήδηξε στον ποτάμι από έναν γερανό, μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, πολλών μέσων ενημέρωσης και αστυνομικών που είχαν συγκεντρωθεί στις όχθες.

Όμως ο 40χρονος άνδρας δεν ξαναβγήκε στην επιφάνεια. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του, αλλά αρκετές ώρες μετά δεν είχε βρεθεί τίποτα. «Ακόμη ψάχνουμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συγγενής του.

Πριν ξεκινήσει ο Λαχίρι είπε ότι είχε επιχειρήσει την ίδια απόδραση, στο ίδιο σημείο πριν από 21 χρόνια. «Ήμουν αλυσοδεμένος μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί και με πέταξαν στο νερό από τη γέφυρα Χοουράχ. Χρειάστηκα 29 δευτερόλεπτα για να βγω», εξήγησε. Παραδέχτηκε όμως ότι αυτήν τη φορά τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα. «Αν καταφέρω να απελευθερωθώ, θα είναι μαγικό. Αν όχι, θα είναι τραγωδία».

Το 2013 ο Λαχίρι προσπάθησε να παρουσιάσει για άλλη μια φορά την απόδραση από το γυάλινο κλουβί αλλά τότε οι θεατές του επιτέθηκαν όταν κάποιοι παρατήρησαν την «αόρατη» πόρτα του θαλαμίσκου από την οποία θα έβγαινε.

Διαβάστε επίσης:

Ξάνθη: Τον σταμάτησαν για έλεγχο - Άφωνοι οι αστυνομικοί με αυτό που αντίκρισαν